Yeni MacBook Air tanıtıldı - Haberler - indir.com

Yeni MacBook Air tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-19 11:30:00
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Apple yeni model MacBook Air'in duyurusunu gerçekleştirdi. Birkaç saat önce duyurusu gerçekleştirilen MacBook Air'in perakende satış fiyatının 999 dolar, eğitim mağazası fiyatının ise 899 dolar olacağı açıklandı.

Yeni MacBook Air tanıtıldı. İşte yeni özellikler ve Türkiye fiyatı

Huawei Müzik Avrupa'da kullanıma sunulduHuawei Müzik Avrupa'da kullanıma sunuldu

Apple yeni model MacBook Air'in duyurusunu gerçekleştirdi. Yeni çıkacak olan modelin kendisinden önceki modeller göre 2 kat daha hızlı bir performans ile depolama alanına ve yeni "Magic" klavyeye sahip olacağı dikkat çeken özelliklerden bazıları.

Duyurusu birkaç saat önce gerçekleştirilen yeni model MacBook Air'in perakende satış fiyatının 900 dolar olacağı, eğitim mağazası fiyatının ise 899 dolar olacağı açıklandı. Türkiye'de ise 7.999,00 TL VE 10.399,00 TL ile satışa sunuluyor.

Yeni model MacBook'un CPU performansı kendisinden önceki modellere kıyasla 2 kat daha hızlı olacağıyla birlikte grafik performansı olarak %80'lik bir artış söz konusu. Ayrıca yeni model en az 256 GB depolama kapasitesi ile birlikte geliyor. Eski ekranlarda da bulunan retina ekran yeni çıkacak olan modelde Touch IDgeniş trackpad ve uzun ömürlü batarya bulunuyor. İşletim sistemi olarak macOS Catalina yer alıyor.

Hızlandırılmış performans

Yeni MacBook Air tanıtıldı. İşte yeni özellikler ve Türkiye fiyatı

Yeni model içerisinde 4 çekirdekli işlemcileri ilk defa kullanmaya başlayan Apple, 3.8 GHz'ye kadar Turbo Boost özelliğine sahip 1.2 GHz 4 çekirdekli 10. nesil Core İ7 İntel işlemcileri tercih etmiş.Bu sayede yeni model kendisinden önceki nesle göre 2 kata kadar hızlı performans sunmasının yanı sıra Intel Iris Plus Graphics ile birlikte grafik performansında da %80'e varan bir artış söz konusu.

Yeni ''Magic'' klavye

Yeni model 16-inch MacBook Pro'larda yer alan yeni nesil '''magic'' klavyeye sahip olarak geliyor. 1mm tuş hareket açıklığına sahip makas klavye ve istikrarlı bir kullanım sağlayan MacBook'un yeni ters ''T'' tuş dizilimi, kullanıcılarının klavyeye bakmadan yazı yazmasını kolaylaştırıyor.

Önceki modellerde olduğu gibi altın, gümüş ve uzay grisi renk seçeneklerine sahip olarak gelen yeni model MacBook, 256 GB'dan 2 TB'a kadar artırılabilen SSD kapasitesi, macOS catalina işletim sistemi ve 13 inch ekran boyutuyla kullanıcılara sunuluyor.

Yeni ek özellikler

  • Facetime görüşmelerinde daha net ses düzeyi için 3 mikrofona sahip mikrofon.
  • Hassas imleç kontrolüne olanak sağlayan multi-touch Force Touch trackpad.
  • Veri aktarımı, şarj ve video için kullanılacak Thunderbolt 2 bağlantı noktaları.
  • MacBook Air için bir ilk olan 6K çözünürlüğe kadar harici ekran desteği.
  • Apple TV + ve oyunlar için geniş stereo ses sunan gelişmiş stereo hoparlörler.

Yeni MacBook Air 999 dolar parekende, 899 dolar eğitim mağazası fiyatıyla satışa sunulan MacBook Air ülkemizde 7.999,00 TL başlangıç fiyatıyla satışta.


Windows 10 yeni bir toplu güncelleme aldı!Windows 10 yeni bir toplu güncelleme aldı!

PAYLAŞ