Yeni Mac Pro'nun akıllara durgunluk veren inanılmaz Türkiye fiyatı! - Haberler - indir.com

Yeni Mac Pro'nun akıllara durgunluk veren inanılmaz Türkiye fiyatı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-11 17:59:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, 2019 yılında gerçekleşen WWDC etkinliği kapsamında tanıtımı gerçekleştirilen ve profesyonellere yönelik olarak değerlendirilen Mac Pro ve Pro Display XDR monitörleri satışa çıktı. Özellikle rendeye benzer tasarımı ile dikkatleri üzerine toplayan Mac Pro, dünya çapında raflarda yerini aldı. Üst düzey özelliklere sahip olan profesyonel düzeydeki ürünün başlangıç fiyatı 6 bin dolar şeklinde belirlendi. Söz konusu ürün, 8 çekirdekli Intel Xeon W işlemci, 32 GB RAM, bir adet AMD Radeon Pro 580X ekran kartı ve 256 GB SSD özelliklerine sahiptir. Bunun yanı sıra aynı zamanda bu eşsiz üründe, 28 çekirdekli Intel Xeon W işlemci sistemine sahip olurken, 12 x 128 GB DIMMs kombinasyonuyla tam 1.5 TB RAM, iki MPX modülü aracılığıyla dört adet AMD Radeon Pro Vega II ekran kartı ve 4 TB SSD depolama alanı ile karşımıza çıkıyor. 

Kullanıcıların istekleri üzerine sisteme video düzenleme sürecine katkı sağlamak adına özel tasarlanan Afterburner kartı da eklenebiliyor. Tüm bu gelişmiş düzeyde sistemlere sahip olan ürün tam 14 kW güç kaynağı ile beraber başarılı bir kullanım sunan 2019 Mac Pro, bünyesinde sekiz adet PCI Express slota da sahiptir. Cihazın bu versiyonu Final Cut Pro X, Logic Pro X ve Magic Mouse 2 + Magic Trackpad 2 ile beraber tam olarak 53 bin dolar fiyat etiketine sahiptir. Oldukça uçuk rakamlara sahip olan ürünün ülkemizdeki fiyatı ise tam olarak 420 bin TL şeklindedir.

Sisteminin standart versiyonu ise 42.999 TL seviyesinde yer alıyor. Oldukça yüksek rakamlar üzerinden satışa sunulan ürünlerin bu fiyatın karşılığını verip vermemesi de soru işaretidir. Söylenenlere baktığımızda sistem yakında 8 TB SSD depolama ile beraber geliştirilecek. Buna ek olarak aynı zamanda yakında cihaza 16 GB GDDR6 bellekli Radeon Pro W5700X ekran kartı da sunulacak. Bu kart çiftli bir şekilde satın alınabilecek. İlaveten yeni Mac Pro server sistemi şeklinde sağlanacak. 

Söz konusu bu bilgisayarın yanı sıra profesyonel monitör modeli Apple Pro Display XDR da hiç uygun fiyata sunulmuyor. Bu modelin fiyatı ise 5 bin dolar şeklinde sunuluyor. Nano kaplamalı modeli içinse 6 bin dolar şeklinde bir ücret ödemek gerekecek. Modelin ayak kısmı ise 1.000 ayrı olarak satışa sunuluyor. Cihazın normal Türkiye fiyatı ise 35.999 TL seviyesinde sunuluyor. Nano kaplamalı versiyonu ise 42.999 TL şeklinde sunuyor. Bu ürünün ayağı ise 7.199 TL seviyesinde sunuluyor. 

Apple Pro Display XDR'nin detayları ise şu şekilde

 

32 inç LCD ekran paneline sahip olan Pro Display XDR, 6016 x 3384 piksel çözünürlüğe sahip olup oldukça ince bir çerçeve ile karşımıza çıkıyor. Özel ayak yapısı sayesinde geniş bir hareket alanına sahip olan bu ürün tam olarak 10000 nit ekran parlaklığına sahiptir. HDR desteği ile üretilen Pro Display XDR monitör  1.000,000:1 kontrast değeriyle ses sunuyor. 

 





PAYLAŞ