Yeni Mac Pro ve Pro Display XDR hakkında yeni detaylar geldi - Haberler - indir.com

Yeni Mac Pro ve Pro Display XDR hakkında yeni detaylar geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-24 16:30:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Apple, Mac Pro ve Pro Display XDR modellerini kullanıcıların beğenisine sunduğunda profesyonel kullanıcıları hedef aldı. Yüksek satış fiyatları sebebiyle her kullanıcıya hitap etmeyen modellerin yeni versiyonlarının yakın zaman içerisinde sunulacağı aktarıldı. Şu an için Jade 2C-Die ve Jade 4C-Die kod adıyla adından söz ettiren bu bilgisayarların 20 veya 40 bilgi işlem çekirdeği seçeneği ile beraber gelmesi bekleniyor. Bir önceki modelde ise 16 çekirdek ve 32 çekirdek seçeneklerinin kullanıcıların beğenisine sunulduğu aktarıldı. Çiplerin aynı zamanda grafik için 64 çekirdek veya 128 çekirdek seçeneklerini de bünyesinde bulunduracağı dile getirildi. 

Tasarım açısından bakıldığında ise halihazırda bulunan modelle aynı tasarıma sahip olması beklenen bu yeni modelin daha küçük boyutta olacağı dile getiriliyor. Apple bilindiği üzere MacBook Pro ve iMac modellerinde kendi işlemci sistemini kullanmaya başladı. Şirket M işlemcisini Mac Pro'da da kullanmayı planlıyor olsa da şu an için bu işlemci için erken olduğunun altı çizildi. Intel tabanlı işlemcilere yeni Mac Pro'da görmek mümkün gibi gözüküyor. 

Samsung'un yeni işlemcisi Exynos 2200 Apple'ı geçebilirSamsung'un yeni işlemcisi Exynos 2200 Apple'ı geçebilir

Apple Pro Display XDR’dan daha uygun fiyatlı monitör üzerinde çalışılıyor

Yeni nesil Pro Display XDR ile ilgili olarak henüz herhangi bir bilgi aktarılmadı. Bloomberg bu yılın ilk aylarında daha uygun fiyatlı Apple monitörünün yakın zaman içerisinde sunulacağı iddia edildi. 2011 yılında ise Thunderbolt Display’i 999 dolardan piyasaya sunan Apple, 2016 yılında bu monitörün üretimini ara vermişti. Yeni Mac Pro ve monitörün gelecekteki yıl satışa sunulması bekleniyor. 


Apple'ın yeni bir işlemcisi WWDC 21'de gözüktüApple'ın yeni bir işlemcisi WWDC 21'de gözüktü
Apple Podcast Türkiye'ye geliyorApple Podcast Türkiye'ye geliyor
Apple yeni versiyonlarla posta kutusunda güvenliği arttırıyorApple yeni versiyonlarla posta kutusunda güvenliği arttırıyor

PAYLAŞ