Yeni Kavisli Nokia 9 - Haberler - indir.com

Yeni Kavisli Nokia 9

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-10-15 08:05:36
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Nokia'nın yeni üretici markası olan HMD Global cephesinden 2017 yılı bitmeden üst seviye bir amiral gemisi modeli gelmesi bekleniyor. Android ekosistemine Nokia 3, 5 ve 6 modelleri ile giriş yapan şirket sonrasında ise Nokia 8 adlı bir modelini daha tanıtmıştı. Şimdi ise adının Nokia 9 olduğu iddia edilen bazı taslak görseller ve modele dair teknik detaylar ortaya çıktı. Nokia 9 modelinde ilk göze çarpan noktalardan birisi ise çerçevesiz ekran ve çift kameranın varlığı diyebiliriz. Cihaza dair internet ortamına sızan taslaklar ve fikirler sonrasında OnLeaks rumuzlu bir kullanıcı cihazın taslak görsellerinin doğru olma ihtimalinin olacağını belirtiyor.

Cihazın gözüken teknik detaylarına gelecek olursak yeni üst seviye bu cihaz 140.9 x 72.9 x 7.5 boyutlarına sahip olarak gelmesi bekleniyor. Cihazdaki kameranın sensör boyutu henüz bilinmezken, HMD Global şirketinin tıpkı Nokia 8'deki gibi IMX258 sensörünü kullanması bekleniyor. Cihazda ekran olarak 5.5 inç büyüklüğe sahip AMOLED bir ekranın olması beklenirken kenarlara doğru kavisli bir yapı ile gelmesi bekleniyor. Ekran çift kenar olarak kavisli olacak ve ekranın ise 18:9 oranı ile QHD+ çözünürlüğe sahip olması bekleniyor. Nokia 9'daki parmak izi tarayıcısının ise arka yüzeyde olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Beklentilere göre Nokia 9 modeli Avrupa üzerinde 750 avro karşılığında satışa sunulacak ve ne zaman satışa çıkacağı ise henüz belirsizliğini koruyor diyebiliriz.





PAYLAŞ