Yeni Jaguar, trafik ışıkları ile haberleşecek! - Haberler - indir.com

Yeni Jaguar, trafik ışıkları ile haberleşecek!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-19 11:06:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

İngiliz otomotiv devi olan Jaguar, son dönmelerde oldukça ilginç özellikleri tanıtıyor. Araçlarında güvenlik seviyesini artırmaya devam eden şirket, yeni bir özellik ile gündeme geldi. Jaguar'ın yeni modellerinde trafik ışıkları ile haberleşme imkanı sağlayacak. 

Yeni Jaguar, trafik ışıkları ile haberleşecek!

İngiliz Hükümeti ile ortak bir şekilde yürütülen bu çalışma sonucunda Jaguar, yeni modellerinde trafik ışıkları ile haberleşerek sürücüye sürekli yeşil ışıklara denk gelmesi için bilgilendirecek. Geliştirilmeye devam eden bu sistem hız limitleri çerçevesi içerisinde gitmesi gereken optimum hızı hesaplayacak ve sürücünün hem zamandan tasarruf etmesine yardım edecek hem de trafik güvenliğini tehlikeye atmasına engel olacak.

Jaguar I-PACE fiyatı belli olduJaguar I-PACE fiyatı belli oldu

20 milyon sterlin harcanan bu proje hala geliştirilmeye devam ediyor. Ayrıca ismine otomatik sürüş adı verilmiş. Geliştirilen bu projenin tek önemli özelliği trafik ışıkları ile etkileşim halinde olması değil. Şehirde bulunan park yerlerinin uygunluğunu da takip ediyor ve bu sistem ile kullanıcıların trafik kazalarını ve trafik karmaşalarını büyük bir ölçüde azaltacağı planlanıyor. Geliştirilmeye devam eden bu sistem ilk olarak İngiltere'de kullanıma başlayacak. Eğer proje başarılı olursa kısa süre içerisinde tüm dünyaya hızlı bir şekilde yayılacaktır.


Yapay zekaya 1 milyar dolarlık yatırımYapay zekaya 1 milyar dolarlık yatırım
Blockchain ve yapay zeka geleceğimizi inşa edecek.Blockchain ve yapay zeka geleceğimizi inşa edecek.
Audi Üretim Sürecindeki Yapay Zeka Desteği İle Dikkat ÇekiyorAudi Üretim Sürecindeki Yapay Zeka Desteği İle Dikkat Çekiyor

PAYLAŞ