Yeni İşletim Sistemli Microsoft Surface Laptop Tanıtıldı - Haberler - indir.com

Yeni İşletim Sistemli Microsoft Surface Laptop Tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-05 08:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Microsoft'un Surface serili modellerinin arasına yeni bir üye eklendi. Geçtiğimiz günlerde cihaz hakkında olası beklenen sızıntı özelliklerden bahsetmiştik. Şimdi ise şirket New York'ta düzenlediği etkinlik kapsamında yeni Microsoft Surface Laptop modelinin tanıtımını gerçekleştirdi. Yeni 13.5 inç büyüklüğe sahip ekranlı Microsoft Surface Laptop modeli, Microsoft'un yeni işletim sistemi olan Windows 10 S yüklü bir şekilde kullanıcılara sunulacak. Microsoft cihazlarından sorumlu yönetici olan Panos Panay, yeni ürününü liseden mezun olup üniversiteye başlayacak olan öğrencilerin kullanıcı kitlesi olarak hedeflendiği ifade edildi.

Yeni ürünün hazırlık esnasında öğrenciler ile konuştuklarını ve geri dönüşler olarak Surface markalı dizüstü bilgisayarların istendiği ifade edildi. Yeni Surface Laptop, tıpkı Surface Pro 4 modelinde olduğu gibi alacantra klavyeye sahip olarak geliyor. Tanıtım etkinliğinde gösterilen video da ise Windows 10 S işletim sisteminin üst sınıf ürünlerde olacağı gösteriliyor. Windows 10 S yüklü olarak gelecek olan yeni Surface Laptop modellerine sadece Windows Mağaza aracılığı ile uygulamalar yüklenebilecek. Ancak Windows 10 Pro'ya geçilirse, bu sıkıtlama ortadan kalkmış olacak.

Surface Book modeline göre yeni Surface Laptop modeli klasik dizüstü bilgisayarı olarak adlandırılabilir. Öyle ki grafit altın, platin, bordo, kobalt mavi gibi renk yelpazesine sahip olan bu cihazın fiziksel ağırlığı ise 1.3 kilogram değerinde ölçülüyor. Modelde PixelSense teknolojisine sahip 13.5 inçlik bir ekran kullanılırken, ekran 3:2 görüntü oranına sahip durumda. Ayrıca belirtilene göre dizüstü bilgisayarlar için üretilen ince dokunmatik LCD bir panelin bu model ile geleceği ifade edildi. Ekran Microsoft Suface Pen'i de desteklediğinden ötürü, ekran ile çizimler yapmakta mümkün oluyor.

Yeni dizüstü serisinde Intel Core i5 ve i7 işlemcileri kullanılıyor ve pil ömrü olarak bu cihaz 14.5 saat gibi bir rakam vaat ediyor. Ayrıca yeni nesil bu bilgisayarların i7 işlemciye sahip olan MacBook Pro'lardan daha hızlı olduğu iddia ediliyor. Arka yüzeyde alüminyum bir kasa tercih edilen cihazda hoparlörler klavyenin alt bölümünde bulunuyor. Bugün itibariyle ön siparişlere açılan modelde i5 işlemci, 4 GB RAM ve 128 GB SSD depolama bulunurken 999 Dolar fiyat etiketine sahip olması ifade ediliyor. 15 Haziran tarihi ile bu seri satışta olacak.





PAYLAŞ