Yeni iPhone'ların kutusunda kulaklık olmayabilir - Haberler - indir.com

Yeni iPhone'ların kutusunda kulaklık olmayabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-01 16:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

iOS 14.2 güncellemesinin geliştirici sürümünde yapılan küçük bir kod değişikliği iPhone 12 ailesinin kutularında kablolu kulaklıklara yer verilmeyeceğine işaret ediyor. Teknoloji devi Apple, kısa bir zaman önce tanıtımını gerçekleştirmiş olduğu yeni akıllı saat modeli Watch 6'nın kutusunda şarj adaptörüne yer vermeyerek artık iPhone akıllı cihazların ve akıllı saatlerin kutularından şarj adaptörü çıkmayacağını açıkça ilan etmişti.

iOS 14.2 sürümünde küçük değişiklikler

iOS 14.2'nin geliştirici sürümünde yapılan küçük kod değişikliği iPhone 12 modellerinin kutusundan çıkartılan tek parçanın şarj adaptörü olmadığını, kablolu kulaklıklığın da kutu içeriğine dahil edilmediğini ortaya koyuyor. Tüm iOS sürümleri cihaz ile beraber kullanılabilecek aksesuarların kısaca tanıtımını yapan açıklamalar bulunuyor. iOS 14.2'den önceki sürümlerde bu açıklamalarda kulaklıkların yanında "sağlanan" ifadesi yer alıyordu. Son sürümde ise bu ifade kaldırılmış.

iOS 14.2 güncellemesiyle Shazam özelliği geliyoriOS 14.2 güncellemesiyle Shazam özelliği geliyor

Söz konusu bu Apple'ın kablolu kulaklıkları iPhone kutularından çıkartacağı iddialarını ilk duyulan bir bilgi değildir. Mayıs ayında güvenilir Apple analisti Ming-Chi Kuo, şirketin AirPod'larının satışlarını arttırmak için bu tarz bir adım atabileceğini iddia etmişti. Son yıllar içerisinde iPhone kullanıcılarının önemli kısmı AirPod'ları EarPod'lara tercih etmeye başlasa da kablolu kulaklık kullanmayı tercih eden veyahut bazen AirPod bazense kablolu kulaklık kullanan bir sürü kullanıcı var. Apple'ın kutu içeriğinden kulaklıkları çıkartıyor oluşu her şekilde bir sürü kullanıcıyı maddi bir külfetin içine sokacak. Konu hakkında elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha farklı bilgiler elde edilmesi bekleniyor. 


iOS 14.2 beta 2 ile bir çok yeni emoji geliyoriOS 14.2 beta 2 ile bir çok yeni emoji geliyor

PAYLAŞ