Yeni iPhone'lar 5G ile gelebilir - Haberler - indir.com

Yeni iPhone'lar 5G ile gelebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-06 13:30:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Apple, teknoloji dünyasından söz edildiğinde akla ilk gelen isimlerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Bugüne kadar teknolojik aletler konusunda getirdiği yeniliklerle kendisini kanıtlamış olan Apple, bu nedenle yeni bir modeli piyasaya süreceği zaman, herkes heyecanla bekliyor. Özellikle iPhone'lar ile akıllı telefon sektörüne birçok yenilik kazandıran teknoloji devi, her yeni modelinde bunların arasına bir yenisini eklemeye ya da o yeniliğin yayılmasına öncülük etmeye devam ediyor. Apple, son olarak 2019 yılında piyasaya süreceği iPhone modelleri ile gündemdeki yerini aldı. Çıkan söylentilere göre, teknoloji devinin 2019 yılında çıkaracağı iPhone'larda, 5G teknolojisini kullanabileceği söyleniyor.

Mobil Dünya Kongresi 2018'de 5G kullanılacağı duyurulmuştu

Son dönemlerde, 4,.5 G teknolojisi artık geri planda kalmaya başladı ve gündemin konusu 5G teknolojisi olmaya başladı. Birçok geliştirici, Mobil Dünya Kongresi 2018'de artık 5g teknolojisine 2019 yılında geçiş yapacaklarını duyurmuşlardı. 5G teknolojisinin, 2019 yılının ikinci yarısında kullanılmaya başlanması planlanıyor. Bundan yola çıkarak, Tayvanlı bir kaynak Digitimes, bir raporunda Apple'ın 2019 iPhone'larında Intel ya da Qualcomm'u tercih etmeyip, MediaTek'in 5G teknolojisine yöneleceğini söyledi. Digitimes bu raporunu, Apple'ın tedarik zinciri kaynaklarına dayandırdı.

Bu haberin doğru olma ihtimali değerlendirildiğinde ise akıllara Apple'ın 5G teknolojisini kullanacağını söylemiş olması geldi. MediaTek, 5G pazarındaki yerini sağlamlaştırmayı hedefliyor. Çünkü son çıkan söylentilerde, şirketin 5G modemini orijinal programdan 6 ay önce açıklayacağı yönünde olmuştu. Apple'ın 2019'da MediaTek'in 5G teknolojisini kullanması durumunda, bu konuda yalnız olmadığını da belirtelim. Apple'la beraber aynı teknolojiden, Nokia, China Mobile ve Huawei gibi markalarda faydalanmaya hazırlanıyıor.





PAYLAŞ