Yeni iPhone Xs Ailesinin Batarya Boyutları Belli Oldu - Haberler - indir.com

Yeni iPhone Xs Ailesinin Batarya Boyutları Belli Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-19 10:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz hafta lansmanı gerçekleştirilen Apple’ın yeni amiral gemisi modelleri olan Xs, Xs Max ve XR modelleri için tüm detaylı donanım bilgileri yayınlanmamıştı. Şimdi ise şirket modellere dair detaylı bilgileri yayınladı ve cihazların batarya bilgileri belli oldu. Apple, her yıl yeni ürün tanıtımında cihazlarının batarya boyutları yerine önceki nesil modellerine göre ne kadar kullanım süresi artışı yaptığını açıklıyor. Henüz tüm detaylı donanım bilgilerini yayınlamış olmasada, çeşitli sertifikalar alabilmek için bu raporlarını sunması gerekiyor. Bu noktada Çin üzerinde yapılan bir sertifika başvurusu ile beraber yeni iPhone modellerinin pil kapasitesi belli olmuş oldu.

Rapor ve sertifikada yazan bilgilere göre 6.5 inçlik büyük ekranlı model olan iPhone Xs Max modeli 3174 mAh’lik batarya boyutu ile iPhone cihazlar arasında en büyük pile sahip olan cihaz olmayı başarıyor. Hemen arkasında ise 5.8 inçlik OLED ekranlı iPhone Xs cihazında ise 2658 mAh’lik bir pil bulunuyor. Ekim ayı ile beraber satışa çıkacak uygun fiyatlı iPhone modeli olan LCD ekranlı iPhone XR cihazında ise 2942 mAh’lik bir pil yer almış durumda. Ancak cihazların sunacağı pil performansları sadece batarya boyutu değil, ekran boyutu ve çözünürlüğü gibi birçok duruma etki edecek.

iPhone Xs, iPhone X'e Göre 3 Kat Daha HızlıiPhone Xs, iPhone X'e Göre 3 Kat Daha Hızlı

Özellikle sunulan yazılım optimizasyonu ve güç yönetimi bu noktada pil performansına önemli bir etki edecek. Bu kapsamda iPhone Xs, Xs Max ve XR cihazlarının barındırdığı batarya ile nasıl bir pil performansı sergilediği ancak kullanıcı deneyimleri sonucunda belli olacak diyebiliriz. Cihazların satışa sunulması ve bir süre kullanıcı deneyiminden sonra yeni modellerin pil performansı ve yazılım ile olan optimize detaylarına daha yakından bakma şansımız olacak. Bakalım Apple, iPhone X sonrasında yeni nesil X serisi ile nasıl bir batarya performansı sergileyecek göreceğiz.


iPhone XS ve iPhone X KarşılaştırmasıiPhone XS ve iPhone X Karşılaştırması

PAYLAŞ