Yeni iPhone patenti dikkatleri üstüne topladı - Haberler - indir.com

Yeni iPhone patenti dikkatleri üstüne topladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-24 23:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, Mart ayında gerçekleşecek olan lansmanla beraber gündemde popülerliğini koruyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda AirPods satışlarında beklentilerin çok üstünde biz başarı ile devam eden şirket, yeni AirPods modelini kullanıcılara tanıtmak adına planlarını genişletmeye deva ediyor. Bugün itibariyle ise şirketin yeni iPhone modelinin patent bilgileri ortaya çıktı. 

Yeni iPhone modelinin patent bilgileri ortaya çıktı

Apple'ın yeni iPhone modelinin patent bilgileri gündeme çıktı. Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, şu günlerde Mart ayında gerçekleştireceği lansmanla beraber gündemde yer almasına rağmen, şirketin aldığı yeni patent dosyaları da ortaya çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde katlanabilir ekranlı iPhone patentiyle gündemde adından söz ettiren şirket, bugün itibariyle tamamı ekranla kaplı olan bir tasarım patenti aldığı ortaya çıktı. 

Apple'ın yeni iPad Pro'su 3D ToF kameralı olacak!Apple'ın yeni iPad Pro'su 3D ToF kameralı olacak!

Teknolojik gelişmelerle beraber akıllı cihazlar şekil değiştirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl katlanabilir akıllı cihazlar heyecan uyandırırken şimdide tüm cihazı saran ekranlı akıllı cihazlar popüler olacak gibi gözüküyor. İlk olarak Xiaomi Mi Mix Alpha adlı cihazda karşımıza çıkan bu tüm cihazı saran ekran tasarımı, yakın zaman içerisinde daha fazla cihazda karşımıza çıkacak gibi gözüküyor. Bu konu hakkında Apple'da adım atmış gözüküyor. Patent dosyalarında All-Glass iPhone şeklinde yer alan bu cihaz tasarımı, dikkat çekici tasarım özelliklerle iPhone'larda tasarım konusunda devrim yaratacak gibi gözüküyor. 

Patent dosyalarından elde edilen bilgilere göre, Apple şirketinin All-Glass iPhone adlı akıllı cihaz modeli eğilimli bir ekran tasarıma sahip olacak ve cihazda fiziksel herhangi bir tuş yer almayacak. Akıllı cihazlarda yer alan fiziksel tuşlar yerine ekran tasarımı üzerinde yer alacak olan dokunmatik tuşlar artık artık kullanılmayacak. Ahizenin kesintisiz bir tasarım üzerine inşa edilmesi beklenirken, cihazın farklı parçalar üzerine kurulmuş iki ayrı cam tabakasına da sahip olacağı düşünülüyor. Şu an için patent görsellerinde çok da net olmayan yeni akıllı cihaz tasarımının gelecek yıllarda yeni iPhone akıllı cihazların ikonik tasarımları olma ihtimali de her geçen gün yükseliyor. Bu tarz özelliklere sahip olan yeni iPhone modellerinin ne zaman çıkacağına dair net bir tarih bulunmuyor. Apple şirketinin bu şekilde bir adım atmasıyla beraber cihazın tam ekranını saran ekran tasarımının gelecek günlerde daha yaygın bir şekilde karşımıza çıkacağı düşünüyoruz. 


Apple iOS ve iPadOS 13.4 betasının ikinci sürümünü yayınladı!Apple iOS ve iPadOS 13.4 betasının ikinci sürümünü yayınladı!
Apple'dan iPhone'larla ilgili radikal karar!Apple'dan iPhone'larla ilgili radikal karar!
Spotify ve Apple Music arasında çalma listesi nasıl aktarılır?Spotify ve Apple Music arasında çalma listesi nasıl aktarılır?

PAYLAŞ