Yeni iPhone modelleri tamamen geri dönüştürülebilir olacak - Haberler - indir.com

Yeni iPhone modelleri tamamen geri dönüştürülebilir olacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-22 15:15:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Apple CEO’su Tim Cook şirketin geleceğine yönelik planlamaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Apple CEO’su özellikle geri dönüşüm konusunda şirketin önemli bir çevreci harekete imza atacağını söyledi. 

VivaTech 2021 zirvesine katılan Apple CEO’su Tim Cook, özel etkinlikte şirketin yeni hedeflerini ve teknoloji dünyasındaki son gelişmeleri değerlendirdi. Özellikle iPhone modelleri ile her yıl milyonlarca kullanıcıya ulaşmayı başaran şirket, ürünlerin kullanım dışı hale gelmesinin ardından çevresel bir olumsuzluk yaratmaması adına yeni bir program başlatacak. Tamamen geri dönüştürülebilir hammaddelerden üretilmeye başlayacak olan iPhone modelleri, böylece kullanım dışı kaldığında Apple tarafından özel bir şekilde değerlendirilecek ve böylece çevreye etkisi olmayacak.

2030’a kadar çalışmalar tamamlanacak

Şirketin uzun vadeli planlarından birisi olan geri dönüşüm, şirketin üretim hattındaki tüm aşamalarda değişiklik yapılmasını sağlayacak. Tedarik zincirinden son tüketiciye kadar her bir aşamada geri dönüştürülebilir ürünler ile yapılacak üretimler ve hizmetler, böylece Apple'ın çok daha çevreci olmasını sağlayacak. Karbon nötr bir şirket olarak anılmak istenen Apple, mevcut hedefini yakalaması halinde çevreyi koruma konusunda diğer tüm şirketlere de önemli bir örnek teşkil edecek.

Çevreci hareketleri ile bugüne kadar pek çok farklı konuda örnek olmayı başaran Apple, özellikle milyonlarca iPhone kullanıcısı düşünüldüğünde yapacağı bu hamleyle çevreye ciddi bir destek sağlayacak. 

Tüm cihazlarda desteklenecek

Üstelik şirketin mevcut programı sadece iPhone modelleri ile sınırlı kalmayacak. Bilgisayarlar, tabletler ve diğer geliştirilen cihazlarda kademeli bir şekilde yapılacak yenilikler sayesinde Apple ekosistemi tamamen çevreci bir hale dönüşecek. Geçtiğimiz yıllarda konu ile ilgili sürekli açıklamalar yaparak bu konuda ciddi bir değişimin hedeflendiğini belirten Apple cephesi, özellikle MAC bilgisayarlarda yer alan alüminyumun yüzde 40’ını geri dönüştürerek yeni modellerde kullanıyor. iPhone 12'de ise özellikle nadir toprak elementleri %98 oranında yeniden kullanılan ürünler içeriyor. 

Şirket tarafından yapılan açıklamalarda Apple şarj cihazlarının birbiriyle uyumlu olması nedeniyle kutu içeriklerinde şarj cihazlarına yer verilmeyeceği belirtilmişti. Bunun nedeni Apple tarafından yapılan yeni açıklama ile birlikte açığa çıktı. Buna göre kullanıcıların ihtiyaç duymayacağı ve mevcut elinde olan ürünü kullanması adına kutu içeriğinde yeni bir şarj cihazına yer verilmedi. 





PAYLAŞ