Yeni iPhone ekrandan parmak izi okuyucu ile gelebilir! - Haberler - indir.com

Yeni iPhone ekrandan parmak izi okuyucu ile gelebilir!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-28 17:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Apple’ın bu sene tanıtacağı iPhone 12 serisi hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. 5G desteğine sahip olacağı kesinleşen cihazlar parmak izi okuyucu iddialarıyla gündeme geldi.

Bugüne dek pek çok sızıntıyla gündeme gelen yeni iPhone 12 serisinin geçtiğimiz sene ekran altı parmak izi sensörüne sahip olacağı iddia edilmişti. Büyük bir tartışma konusu olan bu özellik hakkında kafalar karışık olsa da yayınlanan son raporda dokunmatik panel üreticisi GIS, OLED ekran üreticisi BOE ve ultrasonik parmak izi üreticisi Qualcomm bu konuda çalışmalara başlamış olduğu görülüyor.

LİDAR kameralı iPhone 12 geliyorLİDAR kameralı iPhone 12 geliyor

Normalde bu yılın Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 12 serisinin Corona virüs salgını nedeniyle tanıtım tarihinin ertelenebileceği yönündeki iddialar ise hala belirsizliğini koruyor. Parmak izi teknolojisinde analistler ise ikiye bölünmüş durumdalar.

iPhone 12 tasarımı değişiyor

Bu konuda bazı uzmanlar bu sene akıllı telefonların ekranlarında Face ID ve parmak izi okuyucusunun aynı anda kullanacağını savunsa da, bazı uzmanlarda Apple’ın parmak izi teknolojisinde rakiplerinin bir adım önüne geçebilecek bir çözüm geliştirmek adına bu hamleyi 2021 senesine bırakacağını düşünüyor.

Qualcomm’un ise şuanda Samsung’un Galaxy serisi cihazları için ultrasonik parmak izi sensörleri ürettiği biliniyor. Ancak Apple’ın bu teknolojiyi iPhone modellerine nasıl entegre edeceği ise henüz belirsizliğini koruyor.

Apple parmak izi sensörü teknolojisine üçüncü bir yol mu sunacak?

Şuanda parmak izi sensörü teknolojisinde ultrasonik ve optik olmak üzere iki farklı çözüm bulunmakta. Optik sensörler parmak izinin 2 boyutlu görüntüsünü oluşturmak adına telefonun ekranından gelen ışıktan yardım alırken, ultrasonik sensörler 3 boyutlu parmak izi görüntüsü için yüksek frekanslı ses dalgalarını kullanıyor. Apple’ın ise henüz iPhone 12 serisinde hangi yöntemi tercih edeceği belli olmamakla birlikte, teknoloji devinin bu alanda üçüncü bir alternatif sunup sunmayacağı ancak ilerleyen aylarda belli olacak gibi duruyor.

 


Resmi olarak tanıtılan iPhone SE 2020 özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan iPhone SE 2020 özellikleri ve fiyatı
iPhone SE Plus için geri sayım başladıiPhone SE Plus için geri sayım başladı

PAYLAŞ