Yeni iPhone 5G İle Geliyor! - Haberler - indir.com

Yeni iPhone 5G İle Geliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-18 13:21:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Apple şirketinin Qualcomm ile anlaşma yapması üzerine 5G iPhone modellerinin ne olacağı hakkında sorular vardır. Bunun üzerine Analist Kuo 5G iPhone modelinin 2020'de geleceğini söyledi. Apple yıllardır, özgün tasarımı ve özgün ürünleri ile kullanıcıların beğenisini kazanan ürünler üretmekte öncü isimlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. 

5G iPhone modeli 2020'de gelebilir

Apple, geçtiğimiz dönemlerde Qualcomm ile bir anlaşma gerçekleştirdi. Bunun üzerine Apple ne zaman 5G özellikli iPhone üreteceği de merak konusu olmayı başardı. Apple tarafından yapılan bir açıklamaya göre 5G özelliğine sahip iPhone modelleri 2020 yılı itibariyle raflarda yerini alabilir. Analist Ming-Chi Kuo, Apple şirketinin bu söylentilerinin en güvenilir kaynağı olarak değerlendiriliyor. Şöyle bir durum var ki o da, geçtiğimiz dönemlerde Apple şirketinin bir yıldan daha uzun süre içerisinde üç farklı iPhone modelini piyasaya süreceği tahmin ediliyordu. Sonrasında ise bu tahminler elbette ki Apple tarafından gerçekleştirildi. Şu an ki durumu değerlendirmek gerekirse, Apple şirketinin orijinal 5G modem tedarikçisinin artık bunları üretmediği gerçeğinin ortaya çıkmasına rağmen, 2020 yılı itibariyle 5G özelliğine sahip iPhone modelleri ile karşı karşıya kalacağımıza kesin gözü ile bakılıyor. 

iPhone 11R Hakkında Yeni İddialariPhone 11R Hakkında Yeni İddialar

Herkes tarafından bilindiği üzere 2020 yılı itibariyle Apple, 5G özellikli üretilen iPhone modellerini piyasaya süreceğini daha önce de belirtmişti. Apple ilk etapta 5G modem desteğini kendisi üretmek istemiş olsa da, sonunda Qualcomm ile anlaşma içerisine girmenin yollarını araştırdıkları ve son dönemlerde ise Apple şirketinin Qualcomm şirketi ile aralarında bulunan anlaşmazlığa son verdiklerini artık herkes biliyor. 

Yapılan bu anlaşma sonucunda Intel'e 5G modem işini kaptırmış olduğu gibi aynı zamanda Apple'a da ciddi miktarda paralara neden oldu. Apple bu konu ile ilgili tam 4.5 milyar dolar ödemeyi kabul etti. Yaşanan tüm bu olaylardan sonra ilk aşamalarında, Intel 5G modemlerinin kullanılmasının düşündüğünü; 5G iPhone modellerinin yeni Qualcomm 5G modemleri değiştirilerek üretilmesi ya da bunlar ile beraber üretilmesi ne kadar sürer? Şu an ki en büyük ve önemli sorulardan biri budur. 

Bu durum Kuo'ya göre şu şekilde cevaplanıyor. Cevap tam zamanında olarak geliyor. Hem yeni özelliklere sahip daha küçük 5.4 inç büyüklüğüne sahip olan bir iPhone modeli, hem de daha büyük 6.7 inç özelliğine sahip 5G destekli iPhone modeli ile 2020 yılı içerisinde karşılaşacağız. Bu bağlamda XS daha da küçülüyor ve XS Max'de daha büyük bir pozisyonda olacak gibi gözüküyor. Bu bilgilerin yanı sıra aynı zamanda şu ana kadar LTE bünyesinde kalacak düşük bütçeli 6.1 inç iPhone XR'nin halefi de dahil olmak üzere, Apple'ın 2020 iPhone'unun her üçünde olduğu hakkında bilgiler veriliyor. Burada en dikkat çekici olan mevzu ise, XR modelinde kullanılan LCD ekran özelliği yerine bu küçülen modelde dahi canlı renkleri ortaya çıkaracak OLED ekran kullanılacak. Bu sebeple 2020 yılında karşımıza çıkacak olan iPhone modellerinin her birinin teorik olarak OLED iPhone modelleri olacağını söylemek pek de yanlış olmayacaktır. 

 

 


iOS 13, iPhone Bataryalarının Ömrünü UzatacakiOS 13, iPhone Bataryalarının Ömrünü Uzatacak
iPhone 11 Kamerası SızdırıldıiPhone 11 Kamerası Sızdırıldı

PAYLAŞ