Yeni iPad'ler Macbook tasarımını andırıyor - Haberler - indir.com

Yeni iPad'ler Macbook tasarımını andırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-28 14:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Yeni iPad tasarımları ile ilgili gündeme gelen bilgilerde, iPad'lerin MacBook tasarımlarıyla çok fazla benzerlik göstereceği öne sürüldü.

Apple tarafından yeni ürünler için çalışmalar sürdürülüyor. 9to5Mac adlı internet sitesinde yer alan yeni bilgilere göre Apple yeni tabletleri için daha büyük ekranlara yer vermeye hazırlanıyor. Yaklaşık bir yıl sonra piyasaya sunulması beklenen yeni iPad modellerinde MacBook tasarımlarını andıran yeni bir çalışma gerçekleştirdiği öne sürülen Apple, tablet deneyimini daha da üst seviyeye çıkarabilir. Haberde yer alan iddialara göre Yeni iPad Pro modelleri 12.9 inç büyüklüğünde olacak. Mevcut tasarımlar, tablet modellerinin baştan sona yenilenmesini sağlayacak.

iPad iddiaları arka arkaya geliyor

iPad için dikkat çeken bu iddianın yanı sıra pek çok farklı bilginin gündeme arka arkaya gelmesi ise bir anda teknoloji dünyasında en çok konuşulan konunun iPad olmasını sağladı. Gündemde yer alan farklı bir haberde, 2022 yılında piyasaya sunulacak yeni iPad modellerinde ekranda herhangi bir değişiklik yapılmayacak. Ancak kablosuz şarj desteği sunmaya başlayacak yeni iPad modelleri, bu nedenle arka bölümünde özel bir cam panele sahip olacak. Böylece iPad kullanıcıları daha kolay bir şekilde cihazlarını şarj edebilecek.

Daha büyük iPad kullanıcıları tatmin etmeyebilir

iPad modelleri arasında özellikle iPad Pro, geniş ekranı ile dikkat çekiyor. Klavye kullanıldığında çok daha büyük bir alanı kaplayan model, klavyesiz haliyle dahi oldukça büyük ve bu nedenle zaman zaman kullanıcılar tarafından eleştirilebiliyor. iPad Pro modellerinde ekran ölçülerinin daha da artırılacak olması, kullanıcıların tepkisini çekebilir. Bu bakımdan Apple'ın yeni yapacağı hamle, tablet serisinin geleceğine yönelik oldukça önemli. 

Benzer iddialar Samsung cephesinde de yaşanmıştı

iPad ile ilgili iddialar gündeme gelmeden önce benzer bir durum Samsung için yaşanmıştı. Samsung tarafından geliştirilen tablet serisi Galaxy Tab ekran boyutu, şu anda 12.4 inç’e kadar arttırılmış durumda. Ancak şirketin 14.6 inç tablet için çalışmalara başladığı öne sürülmüştü. Apple tarafından geliştirilecek yeni modelde ise 12.9 gibi bir boyutun tercih edilecek olması, piyasadaki en büyük ekrana sahip tabletlerden birisinin satışa sunulmasını sağlayacak. 





PAYLAŞ