Yeni iPad Pro modelleri satışa çıktı: Özellikleri ve fiyatı - Haberler - indir.com

Yeni iPad Pro modelleri satışa çıktı: Özellikleri ve fiyatı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-25 15:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Apple tarafından piyasaya son olarak sürülen 2 yeni iPad Pro modelleri, Apple resmi Türkiye sitesinde satışa çıkarıldı. Her iki cihazın da satın alınabilmesi mümkün olsa da yüksek fiyatların satın almak isteyenleri zorlayacağı net olarak görülüyor.

Apple modellerindeki fiyatlandırmalar oldukça farklı kriterlere dayanıyor. Bu nedenle Apple tarafından raflara çıkartılan her bir ürün için yüksek fiyatlar ödemek zorunda kalan kullanıcılar iPad Pro 2021 modelleri için de benzer bir durumla karşı karşıya.

iPad Pro bootloop sorunu ile karşı karşıyaiPad Pro bootloop sorunu ile karşı karşıya

iPad Pro fiyatları ne kadar?

Apple resmi Türkiye web sayfasında yer alan iPad Pro modeli, 2 farklı versiyona sahip. 11 inç ve 12,9 inç 2021 iPad Pro modelleri olarak tanıtımları yapılan her iki model başlangıç fiyatları dahi 8.599 TL seviyesinde.

11 inçlik model için başlangıç fiyatının 8.599 TL olarak belirleyen Apple, 12,9 inçlik model için 11.999 TL gibi yüksek bir fiyata sahip. Aynı ürünlerin yurt dışı satış fiyatı ise sırasıyla 799 Dolar ve 1.099 Dolar. Ancak Türkiye’de kur farkları ve fiyatlara eklenen ek vergiler, fiyatların şirketten bağımsız bir şekilde yükselmesine neden oluyor. Fiyatlarda temel başlangıç fiyatlarında en üst limit ise 25.699 TL. Kullanıcılar 12,0 inç model için Wi-Fi, 2 TB depolama alanı ve Cellular tercih etmesi halinde belirtilen fiyatı karşılaması gerekiyor.

iPad Pro 2021 modellerin teknik özellikleri neler?

Her iki modelde de Apple kendi geliştirdiği M1 işlemciyi kullanıyor. RAM ve depolama alanı gibi farklarla birbirinden ayrılan modellerin fiyatları da bu nedenle farklılıklar içeriyor. Kullanıcılar satın alma aşamasında kişisel bir şekilde tercihler yapacağı modellerde, yapılan yükseltmeler için fark ödeyerek farklı fiyatlar karşılığında yeni 2021 model iPad Pro modellerine sahip olabiliyor. İki model arasında özellikle ekran teknolojisi olarak büyük bir fark bulunuyor. 11 inç modelde Liquid Retina ekran kullanılırken 12,9 inçlik versiyonda Liquid Retina XDR ekran yer alıyor. Bu sayede HDR fotoğraf desteği, yüksek parlaklık ve koyu siyah gibi farklılıklar 12,9 inç model ile birlikte elde edilebiliyor. 11 inç versiyon ise ekran görüntüsünde daha kısıtlı özelliklere sahip.



PAYLAŞ