Yeni iPad Mini tasarımı sızdırıldı - Haberler - indir.com

Yeni iPad Mini tasarımı sızdırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-14 14:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bu sene karşımıza çıkacak olan yeni iPad Mini’n tasarımı ortaya çıktı.

Apple’ın bu sene piyasaya süreceği iPad Mini modeli hakkında sızıntılar gelemeye başladı. Güvenilir bir kaynak tarafından gelen sızıntıyla 6.Nesil iPad Mini’nin tasarımı ortaya çıktı. Bu tasarım direkt olarak Apple’dan sızdırılmış bir tasarım olmasa da yeni iPad Mini‘nin tasarımının hemen hemen aynısı olduğu düşünülüyor.

Zoom, iPad Pro güncellemesi ve yeni özelliklerini duyurduZoom, iPad Pro güncellemesi ve yeni özelliklerini duyurdu

Tasarıma baktığımızda yeni modelde yuvarlak kasa tasarımının tamamen ortadan kaldığını görüyoruz. iPhone 5’den beri Apple’ın benimsediği köşeli tasarım, iPhone 12 ile birlikte tekrar kullanıcılar ile buluşmuştu. Şimdiyse 6.Nesil iPad Mini’de köşeli tasarım yeniden kullanıcıların karşısına çıkacak gibi görünüyor.

Bunun yanı sıra bazı ekran özellikleri de paylaşılan iPad Mini ortalama 8.5 inç civarında bir ekrana sahip olacak. Bir önceki nesil iPad Mini modellerinde olduğu gibi Touch ID’yi taşıyan bir Home tuşu yer almayacak. Bunun yerine parmak izi sensörünü güç tuşuna entegre şekilde karşımıza çıkacak. Apple, bu sayede hem ekrana gömülü parmak izi sensörü kullanmayacak, hem de cihazın ekranı üzerinde herhangi bir tuşa yer vermeyecek.

Bunun yanı sıra paylaşılan bilgiler yeni iPad Mini Apple A14 yonga setinden gücünü alacağını gösteriyor. 5G bağlantı desteği sunacak olan 6.Nesil iPad Mini, gümüş, siyah ve altın renk seçenekleriyle gelecek.

Apple’ın yenilenen ve ufalan Apple Pencil akıllı kalemini destekleyecek olan 6. Nesil iPad Mini‘de şirketin Lightning girişinden de vazgeçtiği görünüyor. 6.Nesil iPad Mini alt kısmında USB-C girişi yer alıyor. 6.Nesil iPad Mini’yi diğer modellerden ayıran özellikler arasında yeni hoparlörler de var. Gelen sızıntılara göre önemli ölçüde iyileştirildiği söylenilen hoparlörler diğer iPad Mini modellerinden kat kat daha iyi performans sunacak.

Apple'ın bu sene tanıtacak olduğu yeni iPad Mini hakkında bilinenler şimdilik böyle. Genel olarak baktığımızda 6. Nesil iPad Mini modelinin eski nesillerden tasarım ve boyut olarak büyük farklara sahip olmasa da, teknik özellik ve donanım tarafında daha çağdaş ve yenilikçi bir model olacak gibi duruyor. Özellikle de genellikle Android cihazlarda karşımıza çıkan USB-C girişinin bu modelde bulacak olması artık Apple daha güçlü bir firma olma yolunda ilerlediğininde bir göstergesi.


iOS 15 ve iPadOS 15 resmen duyuruldu!iOS 15 ve iPadOS 15 resmen duyuruldu!
iPadOS 15 alacak cihazlar duyurulduiPadOS 15 alacak cihazlar duyuruldu

PAYLAŞ