Yeni iPad Mini modellerinde

Yeni iPad Mini modellerinde "Jelly Scrolling" sorunu!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-27 15:21:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

iPad mini modellerinde yaşanmaya başlanan ekran problemi, kullanıcıların tepkisini çekti.

Apple, 14 Eylül tarihinde yaptığı tanıtım ile birlikte gelişmiş ekran özelliklerine sahip yeni iPad serisini duyurdu. Yeni tablet serilerinde iyelerinde güçlü işlemciler ile desteklenen donanımlar, böylece yüksek bir performans elde edileceğini de göstermişti. Ancak kullanılmaya başlanan iPad mini 6 serisinde ekranda meydana gelen hatalar, sosyal medyada Apple'ın ciddi bir tepki çekmesine neden oldu.

iPad Mini serisinde “Jelly Scrolling” hatası!

Hata ile ilgili yapılan paylaşımlara göre yeni tablet serilerinde özellikle dikey moda geçiş yapılması ile birlikte problem görülüyor. Yatay mod kullanımlarında hiçbir sorun yaşamayan kullanıcılar tableti dikey olarak kullanmaya başladığında ekranın sağ ve sol tarafındaki farklar nedeniyle ciddi bir titreşim sorunu yaşıyor.

“Jelly Scrolling” olarak adlandırılan ve Türkiye'de daha çok güzel jöle etkisi olarak bilinen yeni hata, kullanıcıların dikey modda tableti kullanmasını neredeyse engelliyor. Ekranın sağ tarafı daha hızlı bir şekilde yenilenirken, sol tarafında aynı yenileme hızına ulaşılamıyor. Bu durum da ekranda çeşitli titremelerin ve görüntü sorunlarının oluşmasına neden oluyor. Yapılan paylaşımlara göre kullanıcıların birçoğu yaşanan hata nedeniyle tabletleri dikey modda kullanamıyor. Kullanıcı performansını büyük ölçüde etkileyen ve problem yaratan durum, üstelik farklı videolar ile kayıt altına alınarak paylaşılmış durumda.

İşte yeni modellerde yaşanan ekran hatası;

Hata yazılımsal mı donanımsal mı?

Mevcut sorunun ortaya çıkması, aynı zamanda kullanıcılarda farklı bir tedirginliğe neden oldu. Zira mevcut sorun yazılımsal olmayabilir. Ekran teknolojisinde yapılan bir hata nedeniyle meydana çıkabilecek olan bu durumda, kullanıcıların farklı değişim programlarından yararlanması gerekebilir. Bu nedenle hata ile birlikte en çok merak edilen detaylardan bir tanesi de şirketin bu konuda yapacağı resmi açıklama.

Özellikle yazılımsal olarak çözülmesi halinde kullanıcılar yapacağı tek bir güncelleme ile kolayca mevcut soruna son verebilecek. Ancak hatanın donanımsal olduğu tespit edilirse çok daha zorlu bir süreç başlatılacak. Daha önce de pek çok kez örneğini gördüğümüz gibi şirketler tarafından yapılacak açıklamalar ile servis desteği sunulacak ve cihazlardaki hatalı donanımlar değiştirilerek sorun çözülebilecek. Bugüne kadar Apple cephesinden hiçbir açıklama gelmemesi sorunun neden kaynaklandığını öğrenilmesini büyük oranda engelliyor. Ancak dünya genelinde yaşanan mevcut sorun nedeniyle Apple’ın kısa süre içerisinde resmi bir açıklama yapması bekleniyor. 





PAYLAŞ