Yeni iPad Air'ın Fiyatı ve Özelikleri Duyuruldu - Haberler - indir.com

Yeni iPad Air'ın Fiyatı ve Özelikleri Duyuruldu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-19 10:31:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Bugün öğle saatlerinde Apple Store mağazasının bakıma alınması nedeniyle indirimler ve yeni cihazlar konusunda bir beklenme söz konusu oldu. Apple şirketi, takipçilerine bir sürpriz yaparak yeni tasarladığı iPad Air ve iPad Mini modellerinin haberini verdi. Üretim ve tasarım konusunda hızla ilerleme kat eden Apple geçtiğimiz aylarda iPad Pro modeli ile teknoloji gündeminde yerini almayı başarmıştı. Şimdilerde ise kardeş modeller denilebilecek iPad Air ve iPad Mini modelleri ile gündeme gelen Apple, konu hakkında bilgilendirmeleri Apple Store'a ekledi. 

Yüksek donanımsal özelliklere sahip olması beklenen iPad Air 10.5 inç ekran özelliğine sahip olacak. iPad Mini ise 7.9 inç ekran boyutuna sahip olurken aynı zamanda Apple Pencil özelliği ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Diğer modellerle kıyaslamak gerektiğinde %70 oranında performans artışının beklendiği iPad Air, Apple Pencil özelliği ve klavye desteği sayesinde iPad Pro'ya göre ciddi ölçüde alternatif oluşturduğu gözlemleniyor. Her iki cihazda da aynı zamanda Neural Engine destekli Bionic A12 işlemci kullanılmaktadır. iPad Mini, iPad Air ile aynı özelliklere sahip olmasına rağmen 7.9 inçlik bir kasa doğrultusunda tasarlanmıştır. iPad Mini'nin ekran özelliği önceki modellere göre %25 daha fazla parlaklık ayarı sunması da cihazın dikkat çeken özellikleri arasında yer alıyor.  

Yeni Nesil iPad Mini 5 Ortaya ÇıktıYeni Nesil iPad Mini 5 Ortaya Çıktı

iPad Air ve iPad Mini bomba gibi geliyor

iPad Air ve iPad Mini modellerinin her ikisinde de Wi-Fi ve LTE seçimleri mevcut olacak. Gelişmiş düzeyde özelliklere sahip olan bu iki cihazın da altın, gümüş ve uzay grisi renk seçenekleri olacak. iPad Air'ın başlangıç fiyatı 3.499 TL fiyat etiketine sahip olurken iPad Mini ise 2.799 TL fiyat etiketi ile satışa sunulacak. Apple tarafından üretilen son teknoloji Air modellerinin Pro düzeyinde plan cihazlar ile oldukça yakın özelliklerle geliyor. Buna benzer bir durumu daha önce MacBook Air tarafında da benzer tasarım ve donanım anlayışı ile görmüştük. 

iPad Air'ın özellikleri ve fiyatı

iPad Air, True Tone desteğine sahip olurken aynı zamanda 10,5 inç retina ekran özelliğine sahip olacak. Ekran özelliği aynı zamanda 264 ppi piksel yoğunluğu ile geliyor. Çözünürlük desteği ise, 2224 x 1668 şeklinde planlanmıştır. Bu çözünürlük ölçüleri Air ailesi için oldukça önemli bir gelişim olarak görülüyor. Multi Touch ve Apple Pencil desteğine sahip olacak olan ekran paneli, aynı zamanda 500 nit parlaklık değeri ile eskisinden çok daha canlı olacak. iPad Air'ın arka kısmında 8  megapiksel çözünürlüğüne sahip f/2.4 diyafram açıklığı özelliği bulunan bir kamera sistemi mevcuttur. Bu kamera 1080p video kaydı sağlarken, OIS desteği sayesinde istemsiz gerçekleşen sarsıntıların da önüne geçmek açısında oldukça başarılı. Cihazın ön tarafında ise, 7 Megapiksel çözünürlüğe sahip f/2.2 diyafram açıklığına sahip FaceTime HD kamera özelliği mevcut olacak. Yeni ürün iPad Air'ın 64 GB ve 256 GB seçenekleri de mevcut olacak. iPad Air'ın başlangıç fiyatı 3.499 TL şeklinde planlanmıştır. 

 

iPad Mini özellikleri ve fiyatı

iPad Mini, Air'ın özelliklerine benzer içerikler ile üretilmiştir. En belirgin ayrım özelliği ise elbette ki ekran boyutu. iPad Mini bekleyenleri 7.9 inçlik bir ekran ile karşılayacak. Çözünürlük özelliği ise 2048 x 1536 değerine sahip olacak. iPad Mini 326 ppi piksel yoğunluğu sunmaktan da geri kalmıyor. Cihazın ağırlığı ise 300 gram olacak. iPad Mini'nin fiyatı ise 2.799 TL şeklinde olacak. 

 


iPad Mini 5 modelinden tasarımı ortaya çıkartan sızıntı!iPad Mini 5 modelinden tasarımı ortaya çıkartan sızıntı!
iPad mini 5'in kılıfları kendini gösterdiiPad mini 5'in kılıfları kendini gösterdi
iPad Mini 5 sızdırıldı!iPad Mini 5 sızdırıldı!

PAYLAŞ