Yeni iOS betasıyla birlikte güvenlik yaması kaldırıldı - Haberler - indir.com

Yeni iOS betasıyla birlikte güvenlik yaması kaldırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-20 15:28:01
Editör : Erkan Uluocak
Kategori : Yazılım

Güvenlik denilince akla ilk gelen markalardan biri olan Apple'ın iOS 12.4 sürümünde bulunan bir hata tekrardan ortaya çıktı. Bir süre önce yayınlanan yamanın ardından hatanın tekrar ortaya çıkması, Jailbreak için fırsat kollayan araştırmacıların adeta ekmeğine yağ sürdü. Apple güvenlik konusunda genellikle kendinden emin bir firma olarak bilinir. Güvenlik konusundaki ününden dolayı tüketiciler Apple ürünlerine yönelmesinin en önemli nedenlerinden başında geliyor.

Hackleyen Kişilere 1 Milyon Dolar Ödül

Apple geçtiğimiz günlerde güvenilirliği konusunda 'hodri meydan' diyen Apple, bir iPhone hackleyen kişilere 1 milyon dolara kadar para ödülü vereceğinden bahsetmişti. Ayrıca hatalar yalnızca telefonla değil, aynı zamanda iPad ve Apple Watch'la ilgili de olabilirdi. Olanların ardından uzun süredir pazartesi günü yaşanmayan enteresan bir olay yaşandı.

Journey oyunu iOs için yayındaJourney oyunu iOs için yayında

Çıkan haberlere göre Apple'ın temmuz ayında kullanıcılarına sunduğu iOS 12.4 sürümü, Google güvenlik araştırmacıları tarafından bulunan bir hata içeriyor. iOS'ta çıkan sorunları ortaya çıkarmasıyla bilinen Google'ın Project Zero ekibiyle çalışan Ned Williamson, bir zamanlar giderilen sorunların tekrardan ortaya çıktığını doğruladı. Williamson, Motherboard'a verdiği bir röportajında "Görünüşe bakılırsa bir kullanıcı 12.4 sürümünde Jailbreak yapmayı denedi ve Apple'ın hataya karşı yaptığı yamayı yanlışlıkla kaldırdığını gördü" açıklamalarında bulundu.

Bu olayların meydana gelmesiyle birlikte uzun yılların ardından ilk defa güncel bir iOS sürümü için bir Jailbreak yayınlanmış oldu. Güvenlik araştırmacısı olan Jonathan Levin, iOS 12.4'ün şu an için Apple'ın sunduğu tek yazılım olduğunu, iOS 12.3 harici bir sürüm kullanan birçok iPhone ve iPad'in de tehlike altında olduğunu belirtti.

Hatanın ardından pwn2ownd' isimli bir araştırmacı, ücretsiz bir Jailbreak yayınladı. iOS 12.4 için yayınlanan jailbreak, birçok iPhone kullanıcısı tarafından da onaylandı. Daha doğrusu birçok iPhone kullanıcısı bu sürümü telefonlarına indirdi ve Jailbreak işlemini gerçekleştirdi.


iOS 13 beta 6 yayınlandı: Yeni gelen özellikleriOS 13 beta 6 yayınlandı: Yeni gelen özellikler
iOS 13 Beta 7 Yayınlandı: Yeni özellikleriOS 13 Beta 7 Yayınlandı: Yeni özellikler

PAYLAŞ