Yeni İnternet Tarayıcısı Spartan Tanıtıldı! - Haberler - indir.com

Yeni İnternet Tarayıcısı Spartan Tanıtıldı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Microsoft tarafından Windows 10 ile birlikte kullanıcılara sunulacağı daha önceden duyurulan yeni internet tarayıcısı Spartan, resmen tanıtıldı. Windows 10 etkinliğinde tanıtılan Spartan, hem masaüstü hem de mobilde kullanılabilecek.

21 Ocak 2015 tarihinde gerçekleştirilen Windows 10 tanıtım toplantısını canlı yayın ile sizlere aktarmıştık. Windows 10'un tüm sırlarının ortaya çıktığı etkinlikte aynı zamanda yeni internet tarayıcısı Spartan'ında detayları ortaya çıktı.

Microsoft Spartan

Yeni İnternet Tarayıcısı Spartan'ın dikkat çeken özellikleri ve detayları şöyle;

Windows 10 işletim sisteminin varsayılan tarayıcısı olarak geleceği açıklanan Spartan, yeni bir render motoru ile kullanıcılara sunulacak. İnternet deneyimini kolaylaştıracak olan tarayıcı işlevselliği artıracak kullanıcı dostu geliştirmeleri de beraberinde getiriyor.

Bunlar arasında en dikkati çeken özellik ise online not tutma. Notes ve Clipping adı verilen bu özelliklerden Notes sayesinde herhangi bir web sitesi üzerine küçük notlar iliştirmek mümkün olacağı gibi birden fazla web sitesi üzerinde çalışan ve not almak isteyen kullanıcıların işleri daha da kolaylaşacak.

Clipping özelliği ise OneNote entegrasyonu sağlıyor. Bu sayede site içerikleri kolay bir şekilde OneNote'a aktarılacak ve kayıt altında tutulabilecek.

Microsoft Spartan

Online not tutma özelliği sayesinde kullanıcılar, gittikleri her yerde notlarına kolay bir şekilde ulaşabilecekleri gibi tarayıcıda bulunan okuma modunu kullanarak da uzun metinleri daha rahat okuyabilecekler.

PDF desteği de sunulacak olan Spartan'da diğer bir dikkat çeken özellik dijital sesli asistan Cortana desteği. Bu destek kullanıcılara, Spartan üzerinden sesli komutlar yardımıyla Cortana'dan arama yapılmasını ve sonuçların listeye eklenmesini sağlayacak.

Yeni nesil işletim sistemi Windows 10'un tüm detaylarına linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.





PAYLAŞ