Yeni iMac'de küçük tasarım dokunuşları dikkat çekti      - Haberler - indir.com

Yeni iMac'de küçük tasarım dokunuşları dikkat çekti     

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-31 11:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Yeni iMac modellerinde ciddi tasarım değişikliklerine giden Apple için farklı iddialar gündeme geldi. iddialara göre yeni tasarımda Jony Ive imzası bulunuyor.

2021 yılı Apple için oldukça renkli geçiyor. Yıllardan beri siyah ve geri ağırlıklı olmak üzere koyu renkleri kullanan ve bu konuda herhangi bir değişikliğe gitmeyen şirket, 2021 yılında tanıttığı hemen hemen bütün modellerinde tasarımsal olarak renkli bir dönem başlattı. Mevcut yeniliğin ilk görüldüğü modellerden bir tanesi ise yeni iMac modelleri oldu.

Apple iMac M1 rengarenk seçeneklerle geldi!Apple iMac M1 rengarenk seçeneklerle geldi!

Yeni iMac tasarımıyla dikkat çekmişti!

Teknoloji devi yeni iMac modellerinde tasarım olarak oldukça farklı bir çalışmaya imza atarken aynı zamanda bu tasarım çalışmalarının arkasında Jony Ive olduğu öne sürüldü. Apple’ın başarısında tasarımları ile önemli bir paya sahip olan Jony Ive, pek çok modelin tasarımının yaratıcı ismi. Bu nedenle Apple kullanıcıları için de büyük bir öneme sahip olan Jony Ive, 2019 yılında şirketten ayrılmış olsa da yeni iMac modellerinin tasarımı aşamasında önemli bir rol üstlenmiş olabilir.

Wired iddiaları Apple’ı gündeme taşıdı

Konu ile ilgili iddialar uluslararası alanda büyük bir popülerlik yakalayan ve iddialarıyla güven veren Wired’da yer aldı. Yapılan haberde 2019 yılında Apple’dan ayrılan Jony Ive’nin şirket ile herhangi bir ilişiği bulunmasa da yeni iMac tasarımında görev aldığı öne sürüldü. İddiaların gündeme gelmesinin ardından pek çok farklı teknoloji uzmanı ve internet sitesi Apple ile iletişim kurarak haberi doğrulamaya çalışsa da Apple bu konu hakkında açıklama yapmaktan kaçındı.

Yeni masaüstü modeli ikonik bir tasarıma sahip. Tasarımda Apple'ın bir diğer modeli olan Mac’ten esinlenildiği de belirtiliyor. Farklı renk seçenekleri farklılık yakalayan şirket, böylece yeni iMac modellerinin kullanılacağı ortamlarında renklenmesini sağlıyor. Apple tarafından geliştirilen M1 işlemci ile donatılan ve daha güçlü bir şekilde piyasaya sunulan yeni iMac, Touch ID destekli klavyesi ve yüksek çözünürlüklü ekranı ile da oldukça dikkat çekmişti. 

Yeni modelin tasarımında dikkat çeken bir diğer yenilik modeldeki çerçevelerin beyaz olarak tercih edilmesiydi. Bugüne kadar beyaz bir çerçeve tasarımını tercih etmeyen ve yeni modelinde böyle bir yeniliğe giden Apple'ın bu tasarımda da yine dışarıdan (John Ive) destek almış olabileceği konuşuluyor. 


M1 işlemcili yeni iMac'lerin performans testleri ortaya çıktıM1 işlemcili yeni iMac'lerin performans testleri ortaya çıktı

PAYLAŞ