Yeni İddalı Galaxy S10 Prototipi Ortaya Çıktı - Haberler - indir.com

Yeni İddalı Galaxy S10 Prototipi Ortaya Çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-20 16:28:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

2018 yılı ile beraber akıllı telefon üreticilerinde çentikli ekran tasarımları görmeye başlamıştık. Birçok üretici hem amiral gemisi hemde orta seviye modelleri için çentikli tasarım anlayışını benimsemişlerdi. Şimdi ise yeni nesil modellere dair sızıntılar gelmeye devam eden Samsung cephesinden yeni Galaxy S üyesi için prototip tasarımlar ortaya çıkmaya başladı. Bir süredir üzerinde çalışmalar sürdüğü düşünülen Galaxy S10 modeli için cihaz tasarımında çentikli alanın tamamen kaldırılması bekleniyor. Apple ve birçok büyük marka çentikli tasarım yapısına geçiş yaparken Samsung'un yeni çıkan bu prototip tasarımı oldukça dikkat çekeceğe ve uygulanır ise yoğun bir ilgi göreceğe benziyor.

Çerçevelerin yok olmaya başladığı modellerde üretici markalar bu noktada cihaz sensörleri ve ön kamera gibi noktalarda bazı sıkıntılar yaşıyorlar. Ekrana gömülü parmak izi tarayıcısı ile home tuşu sorununu çözmeye çalışan üreticilerin ilerleyen dönemlerde neler yapacağını göreceğiz. Prototip Galaxy S10 konseptine gelecek olursak ise bu noktada parmak izi tarayıcısının ekrana gömükü bir şekilde gelmesi yüksek ihtimal gözüküyor. Prototip görsele göre ön kamera sensörü yer almıyor ve kızaklı bir sistem ile cihazın üst bölümüne bu alanın gizlenmesi bekleniyor. Ayrıca bazı tahminlere göre sensör ve ön kamera gibi detaylarında ekran altına gizlenmesine dair teknolojilerin tanıtılması da bekleniyor.

Diğer yandan ilk olarak iPhone X ile gördüğümüz sonrasında Android cephesinde Xioami Mi 8 serisinin kullandığı 3 boyutlu yüz algılama teknolojisinin de Galaxy S10 ile beraber gelmesi bekleniyor. Bu yeni amiral gemisinin 6 ay gibi bir süre sonra tanıtılması beklenirken söz konusu prototip modellerinin dahada çeşitleneceği ve farklı teknolojilerin ortaya çıkacağı şimdiden bekleniyor diyebiliriz.





PAYLAŞ