Yeni hayatlar kurtaran Siri - Haberler - indir.com

Yeni hayatlar kurtaran Siri

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-29 20:02:02
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Teknolojinin gelişmesi ile beraber teknolojik cihazların hayatımızdaki rolü yadsınamaz bir şekilde önemli bir hale geldi. Apple'ın gerek Apple Watch olsun gerek iPhone telefonları olsun gerekse Siri olsun hayatımızın her alanında. Bugün haberimize konuk olan ise Siri. Siri hayat kurtarma haberlerine yeni birini daha ekledi. 

Geçtiğimiz senelere şöyle bir göz ucuyla bakacak olursak, iPhone 5 Amerika'da bir askerin göğüsüne isabet eden şarapnel parçasını geri savurarak askerin hayatını kurtarmıştı. Türkiye'de ise aynı şekilde bir askere isabet eden şarapnel parçasını iPhone 6 sipher edinmişti Lisa Bridgett ise iPhone sayesinde Manchester'daki Ariana Grande konseri esnasında patlatılmak istenen canlı bomba olayında zarar almadan canını kurtarmıştı. Bunlardan bir tanesine eklenen hayat kurtarma olayı ise geçtiğimiz günlerde Siri sayesinde oldu. Nate Felix, Nevada çölünde seyahati esansında aracını kuru bir çamur yatağına çarptı. Hemen arkasından araçtan çıkmaya çalışan Felix, o an vücudunun %80'i felç olmuştu ve 2 omurga kemiği de kırılmıştı. 

iOS 12'de Siri ile Haritalar Nasıl Açılır?iOS 12'de Siri ile Haritalar Nasıl Açılır?

"Köpeğimi ısınmamız için yanıma yatırdım, ama bunun bütün gece bize yardım etmeyeceğini anlamıştım"

Olay sırasında bayıldığını ifade eden Nate Felix, bayılmadan önce hatırladıklarını şu şekilde anlattı; "Kazadan aldığım ağır yaralanmaların yanı sıra, Nevada çölünde bir kış gecesinde soğuktan donmadannasıl hayatta kalabilirim diye de ayrıca endişelenmiştim. Köpeğimi ısınmamız için yanıma yatırdım, ama bunun bütün gece bize yardım etmeyeceğini anlamıştım. Ve yakınımda sesimi duyabilecek kimsenin olmadığını anladığım anda aklıma telefonum geldi. Telefonumun nerede olduğunu bilmesem de tek şansım bu olduğu için Siri’ye bağırarak 911’i aramasını söyledim. Cihaz sesimi algıladı ve aradı.”

 


Volkswagen'e Siri Desteği Geliyor!Volkswagen'e Siri Desteği Geliyor!
Eğer Siri size cevap vermiyorsa ne yapmanız gerekiyor?Eğer Siri size cevap vermiyorsa ne yapmanız gerekiyor?

PAYLAŞ