Yeni hamlesi ile Facebook iş bulmayı kolaylaştıracak mı? - Haberler - indir.com

Yeni hamlesi ile Facebook iş bulmayı kolaylaştıracak mı?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-12 21:04:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Dünyanın en çok kullanılan sosyal ağ platformlarından olan Facebook, bir sosyal medya uygulaması olmanın ötesine geçiyor. Kullanıcıları her alanda desteklemeye karar veren şirket “Facebook ile öne çıkın” adı verilen küresel programını resmi olarak Türkiye’ye de tanıttı. 

Facebook’un İstanbul’da düzenlediği ekinlikte küresel olarak tasarlanan programı Türkiye’deki kullanıcılarında hizmetine sunduğunu açıkladı. Günümüzde yaklaşık 20 ülkede faaliyette olan program hem iş arayanlara, hem de iş verenlere hitap ediyor. 

Facebook İş Başvuru Özelliği Dünyaya YayılıyorFacebook İş Başvuru Özelliği Dünyaya Yayılıyor

“Facebook ile öne çıkın” Türkiye’de hizmette 

Facebook üzerinden iş başvurusu yapılabilecek

Facebook’un Türkiye’de de faaliyete soktuğu programın amacı küçük işletmelerin büyüyebilmesine yardımcı olmakla birlikte, kullanıcılarında yeni ekonomi koşullarında rekabet edebilmek için gerekli olan dijital gelişmeleri, uygulamaları ve araçları kullanmayı öğrenebilmesini sağlamak. 

İşletmelerin büyümesi ve iş arayanların da iş bulabilmesi için devreye giren platform, kullanıcıların birbirlerine karşı ilk adımı atabileceği ve karşılı olarak ihtiyaç duydukları dijital güç ve berilere erişimini kolaylaştırmak. Bir nevi çalışan ve iş verenin güçlerini birleştirmesi için açılan platform bu şekilde şirketlerinde büyüyebilmesini amaçlıyor. 

Bunun yanı sıra iş arayanlar ve iş verenlere dijital platformları öğretmek ve dijital beceriler kazandırabilmek için bu platformda çeşitli eğitimler sunacak olan Facebook, ekonomiye katkıda bulunmayı amaçlıyor. 

“Facebook ile öne çıkın” nasıl işliyor? 

Facebook Linkedin'e rakip mi oluyor!

İstanbul’da düzenlenen etkinlikten “Facebook ile öne çıkın” hakkında açıklama yapan, Facebook Türkiye Ülke Direktörü Derya Matras, şirketin Türkiye’ye yatırım yapmaya devam edeceğini vurguladı. Deloitte Türkiye raporuna göre Geçen senenin istatistikleri değerlendirdiğinde Türkiye’de işletmelerin Facebook sayesinde 209 bin istihdam sağladığını açıklayan Derya Matraş, işletmelerin yüzde 91’inin Facebook’taki yerelini aldıktan sonra, daha yoğun talepler görmeye başladıklarını ve bu sayede daha fazla çalışanı işe alarak büyüme yoluna gittiklerini açıkladı. 

Türkiye’de yeni hizmete sunulacak olan ““Facebook ile öne çıkın” ile şirketin hedefi sene içerisinde yaklaşık yirmi bin kişiye eğitim vermek. Programın ikinci günü 13 Eylül tarihinde Türkiye’deki yeni merkez olan Facebook İstasyonun’da gerçekleştirilecek. 


İlgili uygulamalar
Facebook Jobs Türkiye'de kullanıma sunulduFacebook Jobs Türkiye'de kullanıma sunuldu
Fransa ile Facebook İş Birliği Yapacak!Fransa ile Facebook İş Birliği Yapacak!

PAYLAŞ