Yeni gündem Samsung Galaxy S9 ekran sorunu! - Haberler - indir.com

Yeni gündem Samsung Galaxy S9 ekran sorunu!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-14 14:30:02
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

Samsung'un son amiral gemileri Samsung Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus, bu yılın en çok beklenen akıllı telefonları arasındaydı. Fakat cihazlar, sorunsuz bir çıkış yapma konusunda başarılı olamadı ve kullanıcılarının şikayetçi olmasına neden oldu. Samsung Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus'ı, rakiplerinin karşısında öne çıkaran özelliklerden bir tanesi, OLED ekrandı. Samsung Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus'ın OLED ekranlarında, birden fazla kullanıcı sorun yaşamaya başladı ve bu ortak sorun nedeniyle şikayetlerini dile getirdiler. HDR desteğine sahip olan bu ekranlarda, Black Crush (Siyah Ezme) olarak adlandırılan bir sorun olduğu fark edildi.

Samsung Galaxy S9 Ekran Sorunu

Samsung'un bu yıl piyasaya sürülen amiral gemisi Galaxy S9, OLED ekranı ile ön plana çıkmıştı. Samsung Display tarafından üretilen Super AMOLED ekranların, dünyanın en iyi ekranları olduğu da söylenmişti. Fakat Samsung Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus kullanıcıları, cihazlarının ekranlarında Siyah Ezme problemini yaşıyorlar. Bu sorun, daha önce piyasaya sürülen başka akıllı telefon modellerinde de görülmüştü. Bu sorunda, siyahın farklı tonları ekranda düzgün bir şekilde gösterilemiyor. Siyah renkler, siyahtan koyu gri bir renge dönmeye başlıyor. Gri renkler de siyaha dönmeye başlıyor. Ekranda, görüntünün en karanlık olduğu yerlerde de pikseller oluşuyor.

Samsung Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus kullanıcıları, yaşanan bu sorunun ardından forumlardan bir araya geldiler ve şikayetlerini dile getirdiler. Birçok şikayetçi aynı konudan şikayet ederken, kaç kişinin problemi yaşadığına dair resmi bir rakam yok. Samsung'tan da herhangi bir açıklama gelmemesi nedeniyle, sorunun donanımsal mı yazılımsal mı olduğu konusunda bir bilgi edinilmedi.





PAYLAŞ