Yeni güncellemeyle birlikte Google Haritalar artık daha detaylı hale geldi - Haberler - indir.com

Yeni güncellemeyle birlikte Google Haritalar artık daha detaylı hale geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-24 21:00:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Arama motoru devi Google’ın piyasadaki bir hayli popüler servisi olan Google Haritalar, yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Şimdi ise yeni güncelleme ile beraber Google Haritalar ile yer şekilleri daha doğru ve kolay bir şekilde görüntülenebilecek. Özellikle bilinmeyen bir bölgeye veya bilmediğiniz bir şehre gittiğiniz zaman konum bulmak için kullanılan uygulamalardan bir tanesi Google Haritalar oluyor. Google, kullanıcılar arasında bir hayli popüler olan bu servisini yeni güncellemesi ile beraber daha da detaylandırıyor. Bu yenilik ile beraber yeni renklendirmeyle beraber uygulama daha kullanışlı bir hale geliyor.

Teknoloji devi Google ormanları, nehirleri, çölleri ve karla kaplı dağları daha doğru göstermek için uydu görüntülerini alarak bilgisayar görüntülerine uyguladı. Daha sonra ise basit bir renk şeması geliştirmiş oldu.

Google Haritalar servisi için yeni arayüz güncellemesi yayımladıGoogle Haritalar servisi için yeni arayüz güncellemesi yayımladı

Google Haritalar, artık daha detaylı oluyor

Google bu yeni renk şeması ile beraber yoğun ormanlık alanlarını koyu yeşil ile gösterirken, açık alanları ise daha açık renklerle gösterecek. Yayınlanan blog yazısına göre yeni “doğal özellikler” manzarası, ekranda küçültme yaptığınızda otomatik olarak harekete geçecek. Yukarıdaki görsele göre Google Haritaların yeni ve eski sürümü arasındaki farkı net olarak görebilirsiniz. Eski sürümde, doğal parklar için yeşil renk kullanılırken yeni sürümde korunan bu bilginin üstüne buzul örtüsünün nerede olduğu da gözüküyor.

Şirket, diğer yandan şehir içi için de çalışmalar yapmaya devam ediyor. Yolları daha doğru şekilde ve genişlikte göstermek için çalışmalar yapıyor. Diğer yandan şehir içi için yapılan bu çalışmada kaldırımlar, yaya geçitleri gibi yapılar hakkında daha kapsamlı bilgiler yer alacak. Bu sayede ise kullanıcılar yoğun trafik kavşaklarında daha güvenli bir şekilde yolculuk sürdürebilecek. Google, yeni sokak haritalarını önümüzdeki aylarda İngiltere’de Londra, ABD’de ise New York şehirlerinde kullanıma sunacak.


İlgili uygulamalar
Google Haritalar'ın Android sürümü faydalı bir özellik daha kazandıGoogle Haritalar'ın Android sürümü faydalı bir özellik daha kazandı
Google Haritalar artık gerçek yer şekillerini gösterecekGoogle Haritalar artık gerçek yer şekillerini gösterecek

PAYLAŞ