Yeni Google Chrome 59 Sunuldu - Haberler - indir.com

Yeni Google Chrome 59 Sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-06-13 10:00:53
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google'un Chrome internet tarayıcısına gelen her yeni güncelleme ile çeşitli özellikler ve iyileştirmeler meydana geliyor. Son olarak Chrome'un sürüm 59 güncellemesi yayınlandı ve tarayıcıda performans artışlarının yanı sıra çeşitli yeniliklerin olduğuda ifade edildi. Dünyanın en popüler internet tarayıcısı olan Google Chrome işlevsel özellikler sunmaya devam ediyor. Dünyanın en popüler internet tarayıcısı konumda bulunan Chrome aldığı 59.sürüm güncellemesi ile beraber yeni Materyal Tasarım'a geçiş yapılıyor ve özellikle hız ve performans geliştirmeleri ile dikkat çekiyor.

Google Chrome 59 sürümü ile kullanıcılar daha hızlı ve performans anlamında üst seviye bir tarayıcı olduğunu hissedecekler. Daha çok JavaScript kullanan internet sitelerinde bu hızın artış hissedilecek ve daha fazla öne çıkacak diyebiliriz. Chrome ve diğer tarayıcılarında kullanmaya başladığı V8 Javascript motoru ile daha fazla performans ve hız bir arada olacak. Bu Javascript motoru TurboFan ve Debbed Inginition gibi çeşitli arka plan bileşenlerine sahip ve bu sayede JavaScript içeriklerini çalıştırmakta bir hayli başarılı ve performanslı oluyor. Performans artışının büyüklüğü her bilgisayarın sistemine göre değişkenlik gösterecekken en iyi geri dönüş Android cihazlarda olacak.

Masaüstü sistemlerde ise JavaScript içeren sayfalarda yüzde 5 ve 10'luk gibi performans artışları gözlemlenirken, bu durum Chrome'un daha az bellek tüketmesiyle ortaya çıkıyor. Materyal tasarım özelliği ise Ayarlar sayfası bölümüne uygulanmış ve bu tasarımın dahada geliştirileceği düşünülmüştü. macOS için yayınlanan Chrome 59 güncellemesi ile beraber işletim sisteminin bildirim özelliği kullanılmaya başlanıyor. Yeni sürüm ile fare, klavye, ekran ve arayüzlerde otomatikleştirilmiş ortamlara destek sağlanacak. Sizde Chrome tarayıcınızı güncellemeyi unutmayın.





PAYLAŞ