Yeni geliştirilen yapay zeka hastalık teşhisi koyuyor! - Haberler - indir.com

Yeni geliştirilen yapay zeka hastalık teşhisi koyuyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-29 10:35:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Yapay zekaların gün geçtikçe daha çok gündeme gelmesine alışmış durumdayız. Örneğin yapay zeka denince otomobillerde kullanılan otonom teknolojisinden tutun akıllı telefonlarımızdaki sisteme kadar birçok yapay zeka formları aklımıza geliyor. Özellikle son dönemde her türlü işe göre geliştirilen bu yapay zekalar robotik kol, bacak hatta insana gerek duymayan bir yapay zeka bile geliştirildi. Sofia isimli bu robot tamamen insana benziyor ve insan gibi mimiklerini kullanabiliyordu. Bu yapay zekaya yakın nabız ölçen, tansiyon ölçen ve kalp ritminizi gösteren teknolojik aletler vardı fakat bu yapay zeka biraz farklı.

Hastalık teşhisi koyan yapay zeka

Geliştirilen bu yapay zeka, İngiltere'deki bir yapay zeka firması olan Bayblon Healt tarafından geliştirilmiş. Sağlık konusunda yapılan bazı testleri bu yapay zeka içerisine yerleştiren şirket hastalık teşhisini yapay zeka tarafından koyulabileceğini söylüyor. Yapay zekanın ismine Sempton Denetleyicisi deniliyor. İnsanların hastalıklarını hesaplayabilmek adına bazı testler yapıyor. Sizlere sorular soruyor ve bunları not alıyor. Adeta doktor gibi davranan bu uygulama en son size hangi hastalığınız olduğunu söylüyor. İngiltere'de geliştirilen bu uygulama ülke üzerinde en öne çıkan projeler arasında yer alıyor.

Eğer böyle bir yapay zeka ülkemizde yaygınlaşmaya başlasa siz güvenir misiniz? Yapay zekaların artık hayatımızın her yerinde olduğunu söylemek yanlış olmaz. Tabi filmlerdeki gibi silah taşımasalar da bizlerin hayatlarını tehlikeli durumlara sokabiliyorlar. Örneğin Tesla firmasının otonom sistemi, herhangi bir hata sebebiyle kazalara sebep olabiliyor. Bunun gibi birçok örnekle karşılaşsak da artık yapay zekalardan vazgeçemeyiz. Telefonlarımız, bilgisayarlarımız, araçlarımızdaki sistemler, iş yerindeki kameralar ve birçok teknolojik aletlerin içerisinde yapay zekaların bulunuyor.





PAYLAŞ