Yeni Galaxy Watch'dan İlk Bilgiler - Haberler - indir.com

Yeni Galaxy Watch'dan İlk Bilgiler

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-05 14:15:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

2019 yılı ile beraber gelişen teknoloji ve 5G’nin girişi ile beraber çok daha farklı özellikler ve yenilikler bizleri bekliyor olacak. Bu noktada özellikle üretici markaların önemli bir rolü bulunurken başlıca Apple, Samsung, Huawei ve Xiaomi gibi şirketlerden çeşitli atılımlar bekleniyor. Ancak bu atılım ve yenilikler sadece akıllı telefon pazarında değil giyilebilir teknoloji alanında da yer alacak. İşte bu noktada yeni detaylar ortaya çıkan isim ise Güney Koreli şirket Samsung’un Galaxy Watch serisi oluyor. Galaxy Watch ailesi sevilen ve tercih edilen bir akıllı saat ailesi olarak biliniyor. Ancak yenilikler noktasında ise 2019’un yeni Galaxy Watch modellerinde ekrana gömülü parmak izi sensörü beklentiler arsında bulunuyor. Bu teknoloji gerçekleşir ise cihaz şifresine gerek kalmadan ekran üzerinden dokunmatik şeklinde parmak izi tarayıcısı okutulabilecek.

2019 Galaxy Watch Modeli Neler Sunacak?

Galaxy A8'in çıkış tarihi belli olduGalaxy A8'in çıkış tarihi belli oldu

Tıpkı bir akıllı telefon mantığında çalışacak olan bu özellik ile kullanıcılar parmaklarını ekrana okutarak akıllı saat kilidini açabilecekler. Söz konusu patent Samsung tarafından alınırken, “Force Touch” olarak bu yeteneğin gözüktüğü ifade ediliyor. Force Touch adlı bu teknoloji ekran üzerinden kilidi açmak için sadece dokundurmak değil, bu noktada ekrana biraz kuvvetli basma işlemi uygulamaları gerekiyor. Henüz bir prototip olması ve cihazların seri üretimi noktasında özelliğin daha da geliştirilerek reziftif, kapsitif ve ultrasonik gibi sensörlere destek sağlaması bekleniyor.

Ultrasonik sensörün Samsung’un amiral gemisi Galaxy S10 modelinde de yer vermesi beklentiler arasında bulunuyor. Bu noktada ise Galaxy S10 serisinin üst seviye cihazlarında ekrana gömülü olarak gelmesi beklenilen parmak izi özelliği oldukça gelişmiş bir yapıya sahip olacak. 2019’un ilk aylarında Galaxy S10 tanıtılması beklenirken yeni Galaxy Watch serisinin henüz ne zaman tanıtılacağı belli olmuş değil.


Samsung Galaxy S10 Plus modeline dair yeni görseller ortaya çıktıSamsung Galaxy S10 Plus modeline dair yeni görseller ortaya çıktı
Samsung Galaxy S10'dan 5G AçıklamasıSamsung Galaxy S10'dan 5G Açıklaması
Samsung Galaxy S10'dan yeni görüntüler!Samsung Galaxy S10'dan yeni görüntüler!

PAYLAŞ