Yeni Fiber Şirketi Adil Kullanım Kotasını (AKK) Tarihe Gömecek - Haberler - indir.com

Yeni Fiber Şirketi Adil Kullanım Kotasını (AKK) Tarihe Gömecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-07-27 15:51:13
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Teknoloji

Türkiye'de internet kullanıcılarının büyük sorunlarından bir tanesi olan AKK (Adil Kullanım Kotası) problemini çözebilmek için telekomünikasyon devleri bir araya geliyor. İnternet kullanıcıları aldıkları sınırsız internet paketi içerisindeki adil kullanım kotası uygulamasında çok şikayetçiler ve alternatif olan adil kullanım kotası olmayan paketler ise çok pahalı olduğu için tercih etmiyorlar. En çok şikayet alınan konular arasında öncelikli olarak bulunan adil kullanım kotası için sonunda telekomünikasyon şirketleri bir araya gelecek.

Yakın zamanda dillendirilmeye başlanılan adil kullanım kotası ile ilgili girişimler konusundaki kökten bir çözüm üretebilmek için bir araya gelen dev şirketler ortak bir alt yapı şirketi kuracaklar. Ortak alt yapı şirketi Vodafone, Turkcell Superonline, Türksat ve Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği üyesi şirketlerden oluşacak. Vodafone CEO'su Gökhan Öğüt, Türksat Genel Müdürü Cen Şen, Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ve TELKODER Yönetim Kuruşu Başkanı Yusuf Ata Arıak'ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantı ve toplantıda alınan kararlar neticesinde atılan bu tarihi adım ile birlikte sektörde önemli bir atılım sağlanacağı ve dünya ile rekabette Türkiye'nin gücünün artacağı belirtildi.

Gerekliliği sürekli gündemde olan ve destekleyen telekomünikasyon şirketleri ve sivil toplum kuruluşları desteği ile birlikte ortaya çıkan Ortak Altyapı Şirketi (OAŞ), Rekabet Kanunu ve Elektronik Haberleşme Kanunu ve ilgili mevzuatlara uygun şekilde kurulup hizmet vermeye başlayacak. Projenin hayata geçmesi ile birlikte adil kullanım kotasının tarihin tozlu raflarına iterek Türkiye'deki internet anlayışın evrim geçirmesini sağlayacak.





PAYLAŞ