Yeni Facebook skandalı! 400 milyondan fazla kişiyi ilgilendiriyor! - Haberler - indir.com

Yeni Facebook skandalı! 400 milyondan fazla kişiyi ilgilendiriyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-06 11:00:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Sosyal medya platformları arasında her yaştan kullanıcıya hitap eden Facebook, yine bir kez daha güvenlik skandalı ile gündemde yerini alıyor. Facebook gün geçmiyor ki skandallar ile anılmasın. Güncel olarak karşımıza çıkan yeni skandal yine oldukça büyük ve rahatsız edici gözüküyor. Konu ile ilgili elde edilen bilgilere göre 419 kişiye ait verilerin yer aldığı korumasız bir veri tabanı bulundu. Belirlenmiş olan herhangi bir parolanın dahi konulmadığı yani bu sayede herkesinde rahatlıkla erişim sağladığı bu veri tabanı içerisinde sadece Amerika içerisinde 133 milyon kişinin bilgisi yer alıyor. 

İngiltere içerisinde 18 milyon, Vietnam'dan ise 50 milyon kişinin bilgisini içeren veri tabanında, söylendiği kadarıyla Facebook kullanıcılarının telefon numaraları yer alıyor. Numaraların yanında isim bilgisi olmasa bile Facebook ID ile eşleştirilmiş olan  bu telefon numaraları, kullanıcılar açısından çok ciddi bir güvenlik açığı oluşturuyor. Bu sistem sayesinde kullanıcıların gerçek isimlerine hızla erişim sağlanıyor. Çünkü daha önce yapılan sızıntılardan bu durum için gerekli verilerin elde edildiği bilgisi verildi. 

Facebook ekran paylaşma özelliği mobile de geliyorFacebook ekran paylaşma özelliği mobile de geliyor

Facebook yine bir skandal ile karşımıza çıktı!

Dünyaca ünlü sosyal medya platformu kısa bir süre önce yine bir skandal bir karşımıza çıkmıştı. Kısa bir süre önce konu ile ilgili yapılan açıklama ile beraber Facebook'un Messenger platformu üzerinden yapılan sesli görüşmelerin dinlenmesi için binlerce farklı şirkete ya da kişiye para ödemesi yaptığı ortaya çıktı. Facebook her geçen gün birbirinden farklı skandallar ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Aracı kişilerin ya da kurumların kişisel görüşmeleri yapay zekayı daha sistemli ve fonksiyonel hale getirmek için dinlediğini dile getiriliyor. Bu durumun ne zamandan beri devam ettiği kesin olarak bilinmezken, şirket söz konusu bu sürece son gelişmeler ile beraber son verdiğini açıklıyor.

Teknoloji liderleri Google ve Apple gibi biz de kullanıcıların incelemelerini ya da dinlemelerini durduk diyen dünyaca ünlü sosyal medya platformu Facebook, 2019 yılında ciddi anlamda kan kaybetmeye başladığını gösterdi. Yılın ilk ayarından bugüne kadar ciddi skandallar ve güvenlik sorunları ile karşımıza çıkan Facebook, her geçen gün daha da fazla kullanıcı kaybetmeye devam ediyor. Her yaştan kullanıcının kullanım alanlarına uygun olan Facebook'un günden güne skandallar ile anılması hiç de hoş karşılanmıyor. 


Facebook ücretli mi oluyor?Facebook ücretli mi oluyor?
Instagram'ın 'IGTV' Videoları Facebook'a GeliyorInstagram'ın 'IGTV' Videoları Facebook'a Geliyor
Instagram sonrasında Facebook'ta da beğeni sayısı kalkıyor mu?Instagram sonrasında Facebook'ta da beğeni sayısı kalkıyor mu?

PAYLAŞ