Yeni Edge Tarayıcısı Hakkında Yeni Detaylar Ortaya Çıktı - Haberler - indir.com

Yeni Edge Tarayıcısı Hakkında Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-10 17:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Bildiğiniz üzere Microsoft’un Chromium tabanlı yeni bir internet tarayıcısı geliştirdiği geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. Şimdi ise söz konusu bu yeni Edge taraıcısı hakkında detaylar ortaya çıkmaya başladı. Yazılım geliştirme ekibinde yer alan bir üyenin Reddit tarafında bazı içerik ve bilgiler paylaşıldı. Bu paylaşım ile beraber Microsoft’un yeni Edge tarayıcısının Chrome uzantılarını destekleyeceği ortaya çıktı. Bu noktada yeni tarayıcı Chrome’un kütüphanesinde yer alan şifre yönetimi ve binlerce eklentiyi bu yeni tarayıcı ile kullanmak mümkün olacak. Edge’in proje yöneticisi konumunda bulunan Kyle Alden, Reddit’te yeni tarayıcının nasıl olacağına dair bazı sorulara yanıtlar verildi.

Yeni Edge Tarayıcısı İddialı Geliyor

Chrome 71 İle Yepyeni Özellikler GeliyorChrome 71 İle Yepyeni Özellikler Geliyor

Yönetici Kyle Alden tarafından niyetlerinin var olan Chrome eklentilerini desteklemek olduğunu dile getiriyor. Söz konusu bu yeniliğin gerçekleşeceği henüz belli olmazken tıpkı Vivaldi tarayıcısı gibi Chrome tabanlı eklentiler için bunun mümkün olması ve Edge tarayıcısının teknik olarak Chrome eklentilerine destek sağlaması bekleniyor. Ayrıca bu eklenti desteği haricinde yeni internet tarayıcısını tüm Microsoft cihazlarına getirme amaçlarının olduğu ifade ediliyor. Bu konuda Xbox One için yeni bir tarayıcı gelip gelmeyeceği sorusuna Redditte bu yanıt verilmişe benziyor.

Ayrıca HoloLens gibi farklı ürünlerine de yeni tarayıcının gelme ihtimali dile getirilenler arasında bulunuyor. Ayrıca progressive web uygulamasının nasıl çalışacağına dair bazı ipuçları da veriliyor. Bu noktada Chomr gibi PWA’ların direkt olarak internet tarayıcından yüklemeyi destekleyecekleri belirtiliyor. Diğer yandan tarayıcının Microsoft Mağaza üzerinden de yüklenebilir olacağı belirtiliyor. Microsoft’un bu yeni Edge internet tarayıcısı sahip olacağı Chromium alt yapısı ile beraber Chrome eklentilerine ve özelliklerine sahip olacak. Bakalım internet devi Microsoft yeni Edge tarayıcısı ile beraber beklediği yükselişi sergileyebilecek mi göreceğiz.


Chrome, Firefox ve Safari'de DNS Önbelleği Nasıl Temizlenir?Chrome, Firefox ve Safari'de DNS Önbelleği Nasıl Temizlenir?
Galaxy S10 İle Beraber Edge Ekranı Geri GeliyorGalaxy S10 İle Beraber Edge Ekranı Geri Geliyor
Microsoft Edge Android için güncellendiMicrosoft Edge Android için güncellendi

PAYLAŞ