Yeni Chromebook Serisinde Snapdragon 845 Kullanılabilir - Haberler - indir.com

Yeni Chromebook Serisinde Snapdragon 845 Kullanılabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-25 10:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Bildiğiniz üzere 2018 yılında Qualcomm işlemcilere sahip masaüstü ve leptop bilgisayar modellerinin üretileceği ortaya çıkmıştı. Ancak bu üretim Windows 10 ile kalmayacak ve Chromebook'un yeni ürünlerinde Snapdragon 845 işlemcilerini görebiliriz. Ortaya çıkan kaynak kodlara göre Snapdragon 845 işlemcisi kullanılan Chromebook modelleri ortaya çıktı. Henüz somut bir bilgi yer almasa da, kaynak kodunda yer alan işaret uzun süreli bir dönemde Chrome OS ve Snapdragon 845 işlemcilerinin beraber çalışacağına işaret ediyor.

Chromebook modelleri bildiğiniz üzere ARM tabanlı işlemcileri tercih ediyor. Bu noktada modellerda daha çok Intel Atom yada Celeron işlemciler görüyoruz. Ayrıca Samsung'un yeni Chromebook modelinde ise Rockchip tarafından üretilen işlemciler bulunuyor. Google tarafından gelen bir açıklamaya göre ise Qualcomm'un açık kaynak kod ile çalışmayı reddetmesinden sonra Qualcomm'un işlemcilerinin Chromebook cihazlarında kullanılmadığı ifade edilmişti.

Ancak Chrome OS açık kaynak kodlarında bu konu ile alakalı yeni çalışmaların olduğu ortaya çıktı. Gerek performans gerekse enerji verimliliği noktasında Snapdragon 845 ile beraber Chromebook'ların daha iyi bir performans sergilemesi bekleniyor. Ayrıca gelişmiş donanım ve yeni teknolojiler için Qualcomm ile yapılacak anlaşmalarında önü açılmış olacak. Bakalım Snapdragon 845'li Chromebook bilgisayarlar Microsoft'un Windows 10 S platformuna göre ne gibi avantajlar sağlayacak ve rekabet ne seviyede olacak göreceğiz.





PAYLAŞ