Yeni Chromebook modelleri geliyor - Haberler - indir.com

Yeni Chromebook modelleri geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-11 14:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

MediaTek işlemcili yeni Chromebook modelleri için düğmeye basılmış durumda. Kısa süre önce söz konusu şirketin Snapdragon 865'in rakibi olabilmek için yeni bir işlemcinin üzerinde çalıştığı aktarılmıştı.

MediaTek imzası barındıran ARM tabanlı işlemcilerin bazı Chromebook cihazlarında tercih edildiği biliniyor. Tayvan kökenli ekip bu alandaki tecrübesini Apple'ın MacBook modellerine rakip olabilmek için kullanacağı öğrenildi. 

Apple A14X performans testi ortaya çıktıApple A14X performans testi ortaya çıktı

MediaTek işlemcili yeni Chromebook modelleri geliyor

Edinilen bilgilere göre iki adet yeni işlemci üretimi gerçekleştirilecek. İlk işlemcinin MT8912 olacak. Diğer işlemci ise MT8915 olarak piyasada yerini alacak. MediaTek, bu işlemcilerin ultra düşük bir güç seviyesi ile dijital ses konusunda iddialı olacağı belirtildi.

Kullanıcıların kendi bilgisayarlarını kendi sesleri ile açabileceği ve Google'ın sesli asistanına yardımcı olabileceği de ifade edildi. Ayrıca ek olarak belirtelim ki bu yonga setinin HDR görüntü işleme teknolojisi ile kamera konfigürasyonlarında da işlevsel olacağı belirtildi.

Böylece Chromebook üreticilerinin akıllı telefonlar için tasarlanmış olan kameraları bu cihazların içerisinde yerleştirilebileceği öne sürüldü. Şayet kağıt üzerinde mümkün olan bu proje kullanıma sunulursa Chromebook modellerinin kameraları son derece yetenekli bir hale gelecek.

MT8195'in 6 nm fabrikasyon süreci ile üretileceği duyuruldu. Duyurulan bu donanımda 8 adet çekirdek bulunacak ve big.LITTLE mimarisi yer alacak. MT8195'e 4 adet ARM Cortex-A78 (düşük güç tüketimine odaklı) eşlik edecek.

MT8192 ise 4 adet ARM Cortex-A76'ya ve 4 adet ARM Cortex-A55'e ev sahipliği yapacak. Bahsettiğimiz her iki işlemcinin grafik yönünde ihtiyaç duyduğu günü ARM Mali G57 sağlayacak.

4K HDR video dekoder, PCI-Express Gen 3 ve USB3.2 Gen 1 gibi diğer özellikler de bu işlemcilerin işlevselliğini artıracak.


Apple'ın önemli etkinliği dikkat çektiApple'ın önemli etkinliği dikkat çekti

PAYLAŞ