Yeni biyonik robotlar yolda! - Haberler - indir.com

Yeni biyonik robotlar yolda!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-04 14:10:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Festo Biyonik firması yaptığı bir çalışma ile örümcek ailesinde "Cebrennus rechenbergi" adıyla tanınan ve halk dillinde " taklacı örümcek " olarak bilinen ilginç bir örümcek türünü ilham alarak yeni bir tasarıma imza attı.

Doğanın bize sunduğu canlıların her biri birbirinden farklı özellikteki canlılarla dolu oldukça zengin bir alemde yaşıyoruz. Birçok ilginç canlı türünü bünyesinde barındıran dünyamız insanlık alemi için bir ilham kaynağı. Öyle ki bugüne gelene kadar bir çok tasarımı insan oğlu doğadan ilham alarak yaptı. Robotik biliminin gelişmesi ile birlikte , biyolojik alemdeki canlıları taklit etmek de mekanik olarak mümkün hale geldi. Bu ilhamlardan bir tanesi de Festo Biyonik firmasının tasarladığı Bionic WhellBot adında bir robot örüncek. Latincede adı " Cebrennus rechenbergi" olarak geçen bu ilginç canlı sıradan bir örümcek türü gibi görünmesine karşın örümceklek kadar kıvrak ve hareket kabiliyeti oldukça gelişmiş. Ufak gövdesi ile taklalar atabilen canlı estetikleri ile hareket kabiliyetini harmanlayarak oldukça iyi bir hareket kabiliyetine sahip. Festo firması bu örümceği geliştirilen yeni robot için inceledi ve örümceğin hareket kabiliyetinin senkronize ve son derece estetik olduğunu görüp ona benzer Bionic WhellBot adında bir robot geliştirdi. Robot açılıp kapanan bacakları ile hareket kabiliyeti oldukça gelişmiş bir düzeyde.

İnsanoğlu doğayı taklit etmeye çalışsa da mevcut mühendislik becerisi belli bir noktaya kadar ilerleyebiliyor. Doğanın varolan estetiğini robotlara yansıtmak uzun yıllar süren çalışmaları ve ciddi yatırımları gerektiriyor. Gelişen robot teknolojisi ile önümüzdeki dönemlerde daha hangi tür robotlar ile karşılaşacağız hep beraber göreceğiz.





PAYLAŞ