Yeni bir Titanik vakası daha: Titanik II, 2022'de yolculuğa başlıyacak - Haberler - indir.com

Yeni bir Titanik vakası daha: Titanik II, 2022'de yolculuğa başlıyacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-25 13:15:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

106 yıl önce batan Titanik, birçok insanın içerisinde bulundururken bir buzdağına çarpmıştı. 15 Nisan 1912 yılında New Foundland'ın güneyinde gerçekleşen kaza sonucunda Titanik battı. Şimdi ise bu geminin bir kopyası yapılıyor ve bu gemi Titanik II ismini alacak.

Yeni bir Titanik vakası daha: Titanik II, 2022'de yolculuğa başlıyacak

Titanik II gemisi aynı ilk seferde yola çıkan gemi ile aynı özelliklere sahip olacak. Gemi 2400 yolcu ve 900 mürettebat kapasitesine sahip olacak ve orijinal geminin yol aldığı rotada devam edecek. Bir asır kadar önce batan geminin kopyasını yapmaktaki amaçlarının ne olduğunu ve bu olayı tekrar yaşatmak mı diye düşünen insanlardansanız yalnız değilsiniz. Çünkü Twitter üzerinde bu proje ile dalga geçenlerin sayısı oldukça fazla. Özellikle Time ve USA Today'in duyuru hakkında attıkları tweet'lerden sonra bu olaylar bir hayli arttı. Titanik II gemisinin görevi, orjinal gemiye kıyasla biraz daha zor olacak. Çünkü yeni gemi Dubai'den başlayıp orijinal geminin başladığı Southampton/Birleşik Krallık'a kadar gidecek.

Geminin yapacağı bu uzun yolculuk için biletlerin ne zaman satışa çıkacağı bilinmiyor. Fiyatı hakkında bir bilgi olmasa da gemi hakkında bazı önemli bilgilere ihtiyaç olacaktır. En azından gemideki can yeleklerini arttırdıklarını söyleyebilirler!





PAYLAŞ