Yeni bir telefon alırken gözden kaçırmamanız gereken 11 kriter - Haberler - indir.com

Yeni bir telefon alırken gözden kaçırmamanız gereken 11 kriter

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-31 23:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Çok sayıda farklı marka tarafından çıkarılan farklı modeller her yıl yenilenen telefonlar ile birlikte yeni bir telefon alma aşamasında çok farklı seçenekler karşınıza çıkacaktır. Peki tüm bunlar arasından iyi bir telefon alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini biliyor musunuz? Yeni bir telefon alırken gözden kaçırmamanız gereken 11 kriter ile daha iyi bir telefona sahip olma şansına erişebilirsiniz. 

Yeni Telefon Alacaklara Bütçe Dostu Akıllı Telefon Önerileri

HTC yeni telefonlarında devrim değerinde yenilikler yapmak için kollarını sıvıyorHTC yeni telefonlarında devrim değerinde yenilikler yapmak için kollarını sıvıyor

1. Sorunsuz kullanım için oleofobik kaplama

Ekranın çözünürlüğü ve ne kadar parlak olduğunun dışında, her zaman göz önünde bulundurmanız gereken bir ayrıntı, telefonun ekranında oleofobik bir kaplamanın olup olmadığıdır. Telefonlarda bu özelliğin olmaması ya da kaliteli malzemenin kullanılmaması halinde ekranda parmak izi lekeleri ve sık sık yağlanma görülecektir. Bu telefon kullanımınızı engelleyecek ve özellikle gün boyunca sürekli telefon kullanan kişilerin hoşlanmayacağı durumlar ile karşı karşıya kalmasına neden olacaktır.

2. Gorilla Glass Koruma

Oleofobik kaplamaya ek olarak, ekranın da koruyucu bir katmanı göz önünde bulundurulmalı. Bu düşme tehlikesi ile her an karşı karşıya olan telefonların güvenliğini artıracak ve kırılma gibi durumlara telefonun daha dayanıklı hale gelmesini sağlayacaktır.

3. LCD mi OLED mi?

OLED her zaman üst düzey telefonlar için tercih edilen bir özellik olarak görülse de LCD ekrana göre çok farklı üstünlükleri olabilmekte. LCD ekranlar OLED’e göre daha parlaktır. Diğer yanda LCD ekranlar, doygunlukları ve derin siyahları ile bilinen OLED'lere kıyasla daha doğal, gerçek renklere sahiptir. Bu nedenle, hangisinin daha pahalı olduğunu değil, tercihlerinizi temel alarak ikisi arasından seçim yapmanızı öneririz.

4. Depolama türüne dikkat

Dahili depolama, telefonunuzda yaptığınız her işlemi etkiler. Bunun nedeni ise uygulamaların çalışma sırasında verileri depolama alanından yazıp okuyabilmesidir. Çoğu telefon UFS 2.1 depolama özelliğine sahiptir. Ancak uygun fiyatlı bir telefon arıyorsanız, en azından eMMC 5.1 olduğundan emin olun.

5. İşletim sistemi güncellemeleri

İlgilendiğiniz telefon, en son yazılımla birlikte satışta olabilir. Ancak, işletim sistemindeki güncellemelerde eğer marka ve model kendini kanıtlamamışsa bu durum ileri aylarda sorun yaratabilir. Güncelleme aralığı sık olan modeller tercihiniz olmalı.

 6. HDR desteği

Daha etkileyici fotoğraflar çekmek adına ön kamerada dahi HDR desteğinin olduğundan emin olun.

7. Gürültüye karşı özel mikrofon

Konuşma yaparken gürültülü bir ortamda dahi olsanız, gürültü engelleyici bir mikrofon, sorunsuz bir şekilde görüşme yapmanızı sağlayacaktır.

8. Hızlı şarj

Tescilli hızlı şarj teknolojileri yalnızca şirketin resmi, ürünle verilen adaptörü ve kablosu üzerinde çalışır. Bu nedenle hızlı şarj desteğinin hangi şartlarda sağlandığını ve bu teknolojinin marka tarafından güvenilir bir şekilde sunulup sunulmadığını da göz önünde bulundurmalısınız. 

Şarjı uzun süre giden akıllı telefonlar 

9. Aksesuar desteği

Bir ürünün aksesuar ekosistemi de satın alma aşamasında büyük öneme sahiptir. Özellikle farklı kasalar ve aksesuarlar kullanmayı tercih eden biriyseniz bu özelliğe mutlaka dikkat etmelisiniz.

10. Bildirim & LED ışık

Bekleyen bir bildirim olup olmadığını veya gelen aramaları size gösteren bildirim ışıkları önemlidir. Sık sık ekranı açıp kontrol etmek yerine küçük bir LED ışığının bu görevi üstlenmesini sağlayabilirsiniz. Üstelik batarya tasarrufu da bunun ek avantajı.

11. Jiroskop

Artırılmış gerçeklik uygulamaları ile ilgileniyorsanız, jiroskop özelliğinden kesinlikle taviz vermeyin.

Peki, telefonların donanımları?

Yukarıda belirtilen tüm özellikler, gereksinimlerinize en uygun telefonu bulmanızda size yardımcı olacaktır. Bu özelliklere ek olarak iyi bir performans sunacak donanımlara sahip bir cihaz almanız öncelikli hedefinizdir. Bu nedenle tüm bu özellikleri içeren modeller arasından donanım açısından ve en iyi bütçe uygunluğu sağlayan bir telefon modelini rahatlıkla satın alabilirsiniz.


Samsung Rize, şirketin yeni telefon serisi olabilir mi?Samsung Rize, şirketin yeni telefon serisi olabilir mi?
Casper'ın yeni telefonunun tasarımı görüldüCasper'ın yeni telefonunun tasarımı görüldü
Xiaomi'nin yeni telefonu rekora imza atacakXiaomi'nin yeni telefonu rekora imza atacak

PAYLAŞ