Yeni Bir Kazanç Kapısı: İnternetten Canlı Yayın - Haberler - indir.com

Yeni Bir Kazanç Kapısı: İnternetten Canlı Yayın

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-15 17:15:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Belki sizde internet üzerinden canlı yayın yapan kişileri izliyorsunuzdur. Daha öncesinde bu yayıncılık meslek olarak görülmezken şimdi ise durum çok daha farklı bir şekilde seyir ediyor. Şimdilerde çoğu kişi yayın açarak para kazanmak istiyor. Ayrıca bunu bir hobi olarak değil tamamen meslek olarak yapmak istiyorlar. Peki bu durumu düşündüren şey nedir?

Twitch'e Dişli Rakip: DLive

Zuckerberg'e Avrupa Parlamentosu'ndan canlı yayın baskısıZuckerberg'e Avrupa Parlamentosu'ndan canlı yayın baskısı

Yeni Bir Kazanç Kapısı: İnternetten Canlı Yayın

Akıllı telefonların da gelişmesi ile birlikte artık her yerde canlı yayın yapabilirsiniz. Türkiye'de canlı yayın yapmanın popüler hale gelmesi ile birlikte birçok kişi bu platforma yönlenmeye başladı. Ayrıca canlı yayın açmak bazı mesleklerden çok daha fazla para kazandırabiliyor. Bazı isimler hobi olarak yayın yapsalar da bunu meslek haline getiren isimlerde bulunuyor. Yüksek kazanç sağlaması nedeniyle birçok kişi internet yayıncılığı yapmaya başlıyor. Gelişen teknoloji sayesinde hem izleyen kişiler de para kazanıyor hem de canlı yayını yapan kişi de para kazanıyor. DLive Türkiye ve Avrupa Direktörü Metin Redjepi, internet yayıncılarının eğlenerek yaptığı bu  yayınlar üzerinde elde ettikleri gelirleri oldukça beğendiklerini ve bu yüzden yayın yapmaya devam ettiklerini belirtiyor.

Metin Redjepi'nin tam açıklaması şöyle: "Canlı yayın platformları günümüzde önemli bir araç haline geldi. İnternet yayıncılığı ile birlikte içerik üreticileri, hiç bir pazarlama faaliyetine ihtiyaç duymadan ve firmalarla iş birliği yapmadan, yalnızca içerik üreterek kazanıyorlar. Ürettikleri içeriklerin izlenmesini sağlayarak hem gelir elde ediyorlar hem de bunu sürdürülebilir hale getiriyorlar. Bunun yanı sıra anlık etkileşimler sayesinde içeriklerini izleyicileri ile birlikte oluşturabiliyor, izleyicilerini de içeriğin bir parçası haline getirebiliyorlar. Sosyal medya fenomenlerinden bloggerlara hatta kurumsal etkinliklere kadar, her gün binlerce canlı yayına ulaşabiliyoruz" 

DLive diğer canlı yayın platformlarından farklı olarak, hem yayın yapan kişiye hem de yayını izleyen kişiye kazanç sağlıyor. Bu konu hakkında da Redjepi, "Bu kazanç avantajları sayesinde canlı yayın yapanlar artık bu konuyla daha profesyonel olarak ilgileniyorlar. Örneğin bizim platformumuzda içerik oluşturucular yayın yaptıkça Lino puan toplayıp daha sonra bu puanları paraya çevirebiliyorlar. Görüyoruz ki özellikle oyun oynayan kişiler canlı yayın platformunu seçerken kazanç elde edebileceği platformlara göre seçim yapıyor. Hiç bir pazarlama faaliyetine ihtiyaç duymadan, sadece güzel içerik üreterek ve izlenerek bunu meslek haline getiren yayıncılar, bu oranda da yüksek kazanç elde ediyorlar. Etkileşimi yüksek olan bir yayıncı, her yaptığı yayında yüzlerce dolar para kazanma imkanı bulabiliyor. Bu da yeni bir ekonomi kaynağı oluşturuyor” şeklinde açıklama yaptı. 


Canlı Yayın Hizmeti Sunan LinkedIn Live Nedir?Canlı Yayın Hizmeti Sunan LinkedIn Live Nedir?
LinkedIn Live ile LinkedIn canlı yayında şansını deneyecekLinkedIn Live ile LinkedIn canlı yayında şansını deneyecek
Periscope arkadaşlarınızı canlı yayına davet edebileceksinizPeriscope arkadaşlarınızı canlı yayına davet edebileceksiniz

PAYLAŞ