Yeni bataryalar 3D yazıcılarla üretilecek - Haberler - indir.com

Yeni bataryalar 3D yazıcılarla üretilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-22 09:00:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Giyilebilir Teknoloji

Gelişen teknolojiye yön veren 3D yazıcılarla son zamanda silahtan,arabaya kadar türlü türlü araçlar üretildi.Yeni geliştirilen yöntemle farklı şekillerde tasarlanmış bataryaları üretmek de mümkün oluyor.

Günümüz teknolojilerinin gelişimindeki en büyük problemlerin bir tanesi de enerji depolama, dünya çapında onlarca şirket ve kurumun üzerinde çalıştığı bir sorun. Pek çok şirket daha fazla verim veren bataryalar üzerine çalışırken, 3D yazıcılarla lityum bataryalara istenen şekli verebileceğimiz fikri de ortaya çıktı.

Studio Energy; 5000mAh Bataryalı Akıllı Telefon - CES 2015Studio Energy; 5000mAh Bataryalı Akıllı Telefon - CES 2015

Artık her şekli alabilecek batarya artık üretilebiliyor

Normalde iletken olmayan polilaktik asidi (PLA) farklı malzemelerle karıştıran araştırmacılar, böylece iletken olan bir malzeme elde ettiler. Karbon nanotüpler ve grafenin de kullanımıyla, her şekli alabilecek batarya artık üretilebiliyor.

Bataryaların şekillendirilebilmesi çok farklı avantajlar sağlayabiliyor. Günümüzde bataryalar yalnızca dikdörtgen ve silindir şeklinde üretilebiliyor. Bu da cihazların iç kısmının tasarlanmasında önemli bir rol almasına sebep oluyor.

Bir çok cihazda bataryaların biçimlerinin sınırlı olması sebebiyle iç hacim de oldukça verimsiz kullanılıyor. 3D yazıcıyla üretilecek bataryalar, iç hacmin daha fazla verimli kullanılmasında önemli bir rol almasını sağlayacak. Bu yenilik, giyilebilir teknolojiler alanında da bir devrime sebep olabilir.


3D Yazıcı İle İlk Yapay Kalp Üretildi3D Yazıcı İle İlk Yapay Kalp Üretildi
Kanserli Köpeğe 3D Yazıcıyla Üretilen Yeni Kafatası TakıldıKanserli Köpeğe 3D Yazıcıyla Üretilen Yeni Kafatası Takıldı
iPhone XS'in batarya ömrü daha kısaiPhone XS'in batarya ömrü daha kısa

PAYLAŞ