Yeni başlayanlar adına TikTok rehberi - Haberler - indir.com

Yeni başlayanlar adına TikTok rehberi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-16 00:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Piyasaya girdiği günden beri küçük büyük her yaştan kullanıcının eğlenmene imkan tanıyan TikTok, müzikli eğlence uygulaması olarak tasarlanmıştır. er yaştan kullanıcının kahkaha dolu anlar yaşayarak eğleneceği TikTok sayesinde kendi videolarınız çekerek paylaşabilir ve paylaşılan diğer videoları seyrederek eğlenebilirsiniz. Daha önce TikTok kullanmadıysanız ve öğrenmek isteseniz yazımızın içeriklerini değerlendirin. TikTok'ta ilk olarak kendinize ait bir hesap alın. Hesabınızı açtığınız anda kendinize bir kulaklık edinin. Çünkü videoları kısık sesle seyretmenin eğlencesi düşük olacaktır. Hesap açmak istemezseniz uygulama üzerinden sadece video seyrebilirsiniz. Fakat kendi videolarınızı paylaşmak isterseniz kendi adınıza bir hesap açın. 

E-posta adresinizi, telefon numaranızı veya Facebook gibi üçüncü bir platform kullanarak hesap oluşturmanız mümkün kılınıyor. Üye olduğunuz taktirde uygulama size otomatik olarak bir isim verecek. E-posta hesabınızı kullanarak hesap açtığınız sürece çeşitli kişileştirme imkanlarını elde edebilirsiniz. TikTok hesabınız üzerinden yayınladığınız videolar herkes tarafından görülür. Yani profilinize herkes erişim sağlayabilir. Bu gizlilik ayarlarını değiştirmek için profilinizin sağ üst köşesindeki üç noktaya dokunup ayarlarınızı güncelleme yapabilirsiniz. TikTok içerisinde özgürce gezinebilirsiniz. Kayıt işlemlerini tamamladığınız taktirde TikTok artık izlenmeye hazır bir halde yanınızda olacak. Uygulama Instagram için özellikle iki farklı ana akıştan oluşturulmuştur. Birinde sizin feed'iniz diğerinde ise Instagram'ın keşfet sayfasına benzer olan bir sayfa söz konusudur. Buradan diğer kullanıcıların paylaştığı videolara erişim sağlayabilirsiniz. 

Müzikli, Danslı Eğlencenin Adı, TikTok 

Sola kaydırma işlemi yapın ve böylelikle takip ettiğiniz kişilerin yüklediği videoları seyredin. TikTok videosunun sağ kısmında bir dizi simge göreceksiniz. Burada yer alan simgelerden ilki sizi, paylaşım yapılan kullanıcının profiline götürür. İkincisi yani kalpler ise beğeni işlevi görür. Alt kısımda yer alan simge ise, videoda çalan şarkıyı size gösterir. Parçanın adını, sanatçısını ve aynı zamanda onu içeren diğer TikTok'ların bulunduğu videoları görmek için buraya tıklayabilirsiniz. TikTok üzerinden video seyredebildiğiniz gibi aynı zamanda videoda çekip paylaşabilirsiniz. Bunu yapmak için ana ekranın altındaki artı işaretine dokunun. Karşınıza kamera açılacak ve alt kısımda da kırmızı bir kayıt düğmesi göreceksiniz. Kayıt işlemine başlamadan önce şarkı ekleyerek kayıt düğmesine basın.

Hızlı bir kayıt işlemi yapmak için müzik eklemeden önce videonuzu çekebilir ve müziği de daha sonra ekleyebilirsiniz. Tıpkı Snapchat uygulamasında olduğu gibi TikTok'da çeşitli AR efektleri ile size çeşitlilik sunar. Video çekme kısmında en önemli kısım ise, sürekli kayıt düğmesine basmaya gerek kalmadan zamanlayıcı ayarından faydalanmak. TikTok videoları 15 saniyeye kadar olabilir. Fakat kullanıcılar 60 saniyelik uzun kayıt işlemi için biden fazla videoyu birleştirebilirler. TikTok kullanım işlemlerinizde usta bir hale geldiğiniz anda düet imkanlarından faydalanabilirsiniz. Düet, kamera ekranını ikiye bölen ve aynı şarkıyı farklı biri ile söylemenize imkan tanıyan oldukça eğlenceli bir uygulamadır. Düet yapmak için ise, orijinal videodaki paylaş düğmesine dokunun ve ardından düet kısmına basın. 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ