Yeni Bağış Sistemi Tippin.me, Kripto Destekli Olacak - Haberler - indir.com

Yeni Bağış Sistemi Tippin.me, Kripto Destekli Olacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-21 16:05:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

İnternet ortamında içerik üreticilerinin gelir modelleri tarafından çeşitli problemleri ortaya çıkabiliyor. Bu noktada çeşitli alanlara içerik üreten kişiler reklam ve sponsorlu içerikler ile bir gelir kaynağı oluşturmayı hedefliyorlar. Ancak son yılların yükselen trendi olan kripto paralara yönelik ise Twitter ve Square kurucusu olan Jacl Dorsey tarafından yapılan bir tweet paylaşımı tippin.me adlı yeni bir projeyi ortaya çıkarıyor. Bitcoin baz alınarak kurulan ve Network teknolojisine sahip olan bu Tippin.me sistemi ile bitcoin bağışları yapabiliyorsunuz. Şuan için bu eklenti sadece Firefox ve Chrome tarayıcıları için geliştirilmiş olurken, tippin.me ile blog yazarlarının internet sitelerine, ınstagram paylaşımlarına ve Tweet’e bile bağış yapmanızın mümkün olması hedefleniyor.

Tippin.me Yeni Bağış Modeli Devreye Giriyor

 

Twitter sildiğiniz mesajları arşivliyorTwitter sildiğiniz mesajları arşivliyor

This is excellent ⁦@tippin_me⁩ ⚡️ https://t.co/FifrgwBOTp — jack (@jack) 20 Şubat 2019



 

 

Şuan için bu bağış modelinin bağış butonunu bloğunuza ekleyebiliyorsunuz. Eklenti ile ise Twitter’a gelen ikonlar bağış yapmanızın olanağı sağlanmış oluyor. Diğer yandan tippin.me hesabınızı Twitter hesabınız ile bağlantı kurarak da bağış alabileceksiniz. Henüz bu sistem beta sürümünde olduğu için deneysel bir düzeyde bulunuyor. Bu yeni sistemle beraber web siteniz üzerinden hızlıca bağış alabilmek veya yapabilmek için hiçbir kesinti ve komisyon almadan gerçek zamanlı sağlamak oldukça işlevsel olacaktır. Daha öncesinde sitenizde yer alan reklamların bir kesintisi bulunduğu için aracı kurum her zaman daha fazla kazanç sağlıyordu. Ancak bu yeni deneysel bağış sistemi ile beraber gelir kaynağının doğrudan yayıncıya ulaştırılması hedefleniyor.

Jack Dorsey tarafından yapılan bir paylaşım altında oldukça fazla bağış yapıldığı ve Bitcoin haricinde XRP kullanarak da benzeri bir sistem yapılabiliyor. XRP Tip Bot kullandığınız zaman ise XRP hesabınıza para eklediğiniz zaman bot ile bağış yapmak istediğiniz kişiye miktarı +1.2@xrptipbot şeklinde cevap yazmanız yeterli olacaktır. Sistem otomatik bir şekilde hesabınızdan parayı düşerek bağışı gerçekleştirecektir. Bot 2017 Aralık ayından beri aktif olurken bu zamana kadar 60.000 dolara yakın bir bağış gerçekleşmiş durumda.  


İlgili uygulamalar
Twitter'a Profil Ön İzleme Özelliği GeliyorTwitter'a Profil Ön İzleme Özelliği Geliyor
Twitter artık tweetlerin düzenlenmesine izin verecekTwitter artık tweetlerin düzenlenmesine izin verecek

PAYLAŞ