Yeni Apple Watch kan şekeri ölçümü yapabilir - Haberler - indir.com

Yeni Apple Watch kan şekeri ölçümü yapabilir

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-04 10:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Apple Watch modellerinin özelliklerini günden güne iyileştiren Apple gelecekteki modeller için kolları sıvadı. İki senedir Rockley Photonics ile sağlık alanında ortak bir çalışma yapan şirket ileride tanıtacağı tüm Apple Watch modellerine kan ölçüm sensörü yerleştirecek.

Teknoloji sektörüne yön veren devlerden olan Apple son birkaç senedir giyilebilir teknoloji alanında da adından büyük bir övgüyle bahsettiriyor. Giyilebilir teknolojiye öncülük eden akıllı saat modellerinin sunduğu sağlık takibi özellikleriyle rakiplerinin önüne geçen şirket bu başarısını devam ettirmekte kararlı gibi görünüyor.

İnsanlar Apple AirTag hakkında neler düşünüyor?İnsanlar Apple AirTag hakkında neler düşünüyor?

Nabız ölçme, uyku takibi ve stres düzeyi gibi kullanıcılarını sağlık bilgileri hakkında bilgilendiren Apple Watch modelleri gelecekte çok daha gelişmiş özelliklere sahip olacak. Apple'ın bugüne dek tanıttığı Apple Watch modellerinde her ne kadar pek çok sağlık uygulaması olsa da şirket bunlarla yetinmeyerek gelecek için çok daha büyük planları hayata geçirmek için çalışmalara başladı.

Apple, Watch modelleri için İngiliz sağlık şirketiyle çalışıyor

İngiltere merkezli sağlık teknolojileri şirketi Rockley Photonics, tarafından hazırlanan bir rapora göre şirket yaklaşık 2 yıldır Apple’ın ürün geliştirme sürecine destek veriyor. Bu konuda ortaklık yapan şirketler ileride giyilebilir teknolojiye yön verecek gibi duruyor.

Apple Watch kullanıcı sayısı rekora koşuyor

Rockley Photonics uzmanlık alanı kandaki şeker veya alkol oranını ve kan basıncını ölçebilecek sensörler geliştirmek. Sızıntı kaynaklarına göre Apple, Rockley Photonics tarafından geliştirilen kan ölçüm sensörlerini ileride tanıtacağı Watch modellerinde kullanmak istiyor. Ancak bu teknolojinin hayata geçebilmesi için biraz daha zamana ihtiyaç olduğunu belirtmek gerek. Analistlere göre Apple bu teknolojiyi Watch 7 ya da 8 modelinde ilk kez kullanıcılarına sunacak.

Geçtiğimiz aylarda Güney Kore’de ortaya çıkan bazı raporlarda Apple’ın Watch modelleri için bu teknoloji üzerinde çalıştığını doğrular nitelikte.

Bunun yanı sıra Apple CEO'su Tim Cook de şirketin gelecekte piyasaya süreceği Apple Watch modellerine daha fazla sağlık uygulaması eklemek istediklerini belirtmiş bunu yaparken de bazı kurumlarıyla da sorun yaşamak istemediklerinin altını çizmişti.

Apple'ın kan şekeri ölçümü sensörleri gibi sağlık uygulamalarını saatlere ekleyebilmesi için öncelikle Watch modellerini satışa sunacağı ülkelerden tek tek izin alması gerekiyor. Keza hatalı ölçümlerin kullanıcı sağlığını riske atması durumu da söz konusu. Yeni teknolojileri hayata geçirmekte oldukça titiz davranan Apple’ın bu teknolojiyi kullanıcılarına sunmadan önce güvenilirliğinden emin olması bekleniyor. Şirketin bu nokta nasıl bir yol izleyeceği ise henüz bilinmiyor. Bu teknolojinin ne zaman hayata geçeceğini öğrenmek için Apple'dan gelecek açıklamayı beklememiz gerekecek. Apple'ın yeni teknolojileri hakkında bilgi sahibi oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.


Apple Music HiFi desteği için hazırlanıyorApple Music HiFi desteği için hazırlanıyor
Apple, Mac fiyatlarını artırmayı planlıyorApple, Mac fiyatlarını artırmayı planlıyor

PAYLAŞ