Yeni Apple Watch Kamerayla Gelebilir - Haberler - indir.com

Yeni Apple Watch Kamerayla Gelebilir

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-27 09:10:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Apple akıllı cihaz sektörünün en önemli isimlerinden biri olmaya devam ediyor. Teknoloji dünyasının devleri arasında yer alan Apple'ın şı günler yeni bir özellik üzerinde çalışıldığı düşünülüyor. Ortaya çıkan bir Apple patent, şirketin akıllı saat modeli Apple Watch'ların artık kamera özelliği ile geleceğini düşündürtüyor. Patentin üzerinde yer alan veriler yeni Apple Watch'ların kamera özelliği doğrultusunda tasarlanacağının izlenimlerini veriyor. Bildiğiniz üzere Apple Watch'lar iPhone cihazlar ile entegre bir şekilde çalışarak iki üründen de faydalanma imkanı sunuyor. 

Appl3e şirketi, Watch'lar üzerinde radikal değişiklikler yaparak kullanıcılara fotoğraf çekme ve aktarma özelliği de sunaya hazırlanıyor. Halihazırda zaten gelişmiş düzeyde özelliklere ve birbirinden farklı seçeneklere sahip olan Apple Watch'lar bu sayede çok daha kaliteli bir şekilde çalışacaklar. Apple Watch modelli akıllı saatler hiç bir zaman entegre tasarımlı bir kamera ile tasarlanmadı. Buna rağmen Apple Watch kullanıcılarının en çok istedikleri özelliklerde biri kesinlikle Apple Watch'larda kullanılacak bir kamera özelliğidir. Geçtiğimiz dönemlerde ortaya çıkan bir Apple patenti sayesinde şirketin kamera özelliği konusunda çalışmalar yürüttüğünü anlayabiliyoruz. 

Apple Watch'un kadranı nasıl değiştirilir?Apple Watch'un kadranı nasıl değiştirilir?

Apple'ın akıllı saat modelleri gerek tasarım gerek sunduğu özellikler itibariyle oldukça kullanışlı seçenekler sunuyor. Hem spor yaşantınızı hem de sağlık durumunuzu Apple Watch akıllı saatleri ile takip edebildiğiniz gibi, üzerinde çalışan kamera sistemi sayesinde kullanıcılar akıllı cihazları yanında olmadan da fotoğraf çekebilirler. 

Kameralar kayış kısmında olabilir

Gelişmiş düzeyde özelliklere sahip olan akıllı saatlerde kamera sistemi kayışa yerleştirilebilir. Akıllı saatlerde yer alacak olan kamera sayısı da iki adettir. Apple'ın almış olduğu yeni patentin görselinde, optik sensör kısı şaşırtacak şekilde Apple Watch akıllı saatlerin kayış kısmında yer alacak gibi gözüküyor. Bunun neden bu şekilde olduğu ise, kullanıcıların fotoğraf çekerken kollarını bükmelerinin önüne geçmek ve bunun aynı sıra aynı zamanda kayışı tutarak kamerayı kendi tercihlerine doğru istedikleri yöne doğru çevirmelerine imkan tanımasıdır. Patentin içeriğinde aynı zamanda iki karşıya zıt yönlerde entegre edilmiş iki kamera sisteminin olduğunu görebiliriz. İki kamera sistemi sayesinde akıllı saatin iki yönü ile de fotoğraf çekmek mümkün olacak. 

Şimdilerde elde edilen bilgilere bu tasarımların ne kadar işlevsel olduğunu dile getirmek pek de sanıldığı gibi değildir. Bununla beraber şirketin bu planı aktif hale getirip getirmeyeceği de henüz kesin olan bilgiler arasında değildir. Konu ile ilgili güncek bilgilere baktığımız taktirde Samsung tarafından üretilen Samsung Galaxy Gear modelli akıllı saatte de bu şekilde bir durum gündeme gelmişti. Bu bilgilere ilave olarak şunu da söylemek gerekir ki, teknoloji devi Apple'ın Apple Watch ürünleri hakkında bu şekilde düşünüyor olması bile kullanıcılar açısından son derece önemlidir. Akıllı saatlerin kamera özelliği ile beraber gelmesi kullanıcıların akıllı saatlerini fotoğraf çekimi için de kullanabilmelerini mümkün kılıyor. Her geçen gün daha da gelişen akıllı saatler kullanıcıların beğenisini kazanacak şekilde karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bu sayede akıllı cihazınızı çok daha fonksiyonel bir şekilde kullanmanız mümkün olacak. 

 


Apple Watch, Uyku Düzeninizi Sağlamanıza İmkan TanıyacakApple Watch, Uyku Düzeninizi Sağlamanıza İmkan Tanıyacak
Apple Watch EKG Özelliği Avrupa'da YayınlandıApple Watch EKG Özelliği Avrupa'da Yayınlandı
Apple Watch 5'in OLED tedarikçisi Japan Display olacakApple Watch 5'in OLED tedarikçisi Japan Display olacak

PAYLAŞ