Yeni Apple Glass'ın bir özelliği ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Yeni Apple Glass'ın bir özelliği ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-22 21:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji şirketi Apple’ın uzun bir süredir yeni bir Apple Glass üzerinde çalıştığına dair iddialar bulunuyor. Teknolojik gözlük olarak karşımıza çıkacak olan Apple Glass’a dair detaylar karşımıza gelmeye devam ediyor. Şirketin yenilikçi teknoloji ürünlerini yeni yıl ile beraber görebiliriz. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz haftalarda şirket AirPods modellerine bir yenilik getirmiş ve kulaküstü bir AirPods Max modelini satışa çıkartmıştı. Apple’ın büyük yeniliklerinden olması beklenen Apple Glass için çeşitli patent detayları da belli olmaya devam ediyor. Patent içeriğine göre gözlükte yer alacak olan lenslerin ortam ışığına uyum sağlaması bekleniyor. Apple’ın bu özellik için ise UPSTO’ya başvuru yaptığı ve bu sayede ortaya çıktığı gözüküyor.

Apple Glass ürünü yakında geliyor

Apple artan vaka sayıları nedeniyle dünya genelinde mağazalarını kapatmaya başladıApple artan vaka sayıları nedeniyle dünya genelinde mağazalarını kapatmaya başladı

Patent içeriğinde ayrıca yerelleştirilmiş optk ayarlara sahip görüntü sistemi de yer alıyor. Patentte göre geliştirilen bu teknoloji ile gerçek dünya görüntüsünü daha açık ve koyu hale getirerek ortam ışığı ayarlanmış oluyor. Akıllı gözlük özellikleri ile AR öğrelerini gerçek dünya ile eşleştirmek için karartabiliyor. Lenslerin ayarlanabilir yapıda olacağı belirtilirken, kullanıcıların sol göz kutusu  ve sağ göz kutusu bağımsız olarak da değiştirilebileceği söyleniyor. 3 yıldır Apple’ın böyle bir ürün sunacağına dair dedikodular bulunuyor.

Apple Glass ürününün gözlükte 1280x960 çözünürlükte 0.5 inç Sony microOLED ekranların kullanılacağı söyleniyor. Apple Watch’ta olduğu gibi iPhone’a bağlı olarak işlev sağlayacak olan ürünün LİDAR tarayıcı ile kablosuz şarj özelliklerine de sahip olması bekleniyor. Söz konusu akıllı gözlüğün 2022 yılında satışa çıkması bekleniyor.


Apple A14 işlemci Snapdragon 888'i yendiApple A14 işlemci Snapdragon 888'i yendi
Apple iPhone cihazlarının en çok kullanılan modeli değişmediApple iPhone cihazlarının en çok kullanılan modeli değişmedi

PAYLAŞ