Yeni Android telefon almak yerine yapılabilecekler - Haberler - indir.com

Yeni Android telefon almak yerine yapılabilecekler

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-09 13:50:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Doların yükselmesiyle birlikte üst düzey sınıfa sahip telefon almak isterseniz 4000 TL' nin üstünde bir parayı gözden çıkarmanız gerekiyor. Birkaç yıl önce bize pahalı gelen sadece iPhone'lardı. Fakat Android telefon piyasasının gelişmesiyle birlikte Android telefon markaları birer birer Amiral gemilerini yayınlamasıyla üstün özellikli Android telefonların da fiyatı bir hayli yükseldi. Kötü olan şey ise Android telefon fiyatlarının günden güne yükselmesi. Telefonun ömrünü iki yıl olarak gören kullanıcıların aksine telefonlarını uzun süre kullanmak isteyen kullanıcılar da mevcut. Bu durum kullanıcıları çeşitli alternatiflere yöneltiyor. Telefonun yanında bütçesini de önemseyen kesim yeni bir telefon satın almadan mevcut olan telefonunu yenileyip kullanmaya devam etmek istiyor. Paranızın cebinizde kalmasını istiyorsanız aşağıdaki yollarla Android telefonunuzu yenileyebilir,  mevcut telefonunuzu bir süre daha kullanabilirsiniz. 

Telefonun Fabrika Ayarlarını Sıfırlama

Kullandığınız telefonun donanımı ne kadar güçlü olursa olsun zamanla telefonunuz yavaşlama eğilimi gösterebilir. Telefonunuzu ilk aldığınız hale çevirmek için fabrika ayarlarına sıfırlayabilirsiniz. Ancak bu işlem sırasında bütün verileriniz kaybolacağı için verilerinizi yedeklemeniz gerekir.

Yazılımlarınızın Güncellemesini Beklemeyin (Custom Rom)

İos işletim sistemine göre Android' in avantajlarından birisi de yazılım güncellemesidir. Ancak Android olarak farklı segmentlerde birçok model olduğu için bu yazılımların hazırlanması uzun bir zaman alabilmekte. Üretici yazılım desteğini bitirince güncelleme yapamayabilirsiniz. Fakat bu duruma rağmen telefonunuzu Android'in yeni sürümüyle kullanabilmeniz mümkün. Custom Rom adlı programı telefonunuza yükleyebilir Android sürümünün yanında güvenlik güncellemelerini de alabilirsiniz.

Bataryanızı Değiştirin

Üst segmentlerde bir telefonunuz olsa dahi Android telefonunuzda zamanla şarj kaliteniz azalacaktır. Zamanla telefonunuz bir günü bile çıkarmayabilir. Bunun için telefonunuzun bataryasını servise göndererek değiştirebilir, şarj kapasitenizi ilk günküne çıkarabilirsiniz.





PAYLAŞ