Yeni Android Cihazınıza Kişileri Aktarmak - Haberler - indir.com

Yeni Android Cihazınıza Kişileri Aktarmak

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-01 11:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Cep telefonu değişikliği yapmak ardından birçok işlemi getirmektedir. Bu sebeple de her zaman meşakkatli bir iş olarak görülmektedir. Android işletim sistemine sahip akıllı cihazınızdaki kişileri yeni cep telefonunuza aktarmak için birkaç seçenek üzerinde değerlendirme yapacağız. Esasen varsayılan şeklinde, yeni bir cihaz aldığınızda her şeyin senkronize edilmesi gerekiyor fakat senkronizasyon özelliği devre dışı kaldığı taktirde yararlanmanız gereken farklı seçenekler vardır. Bu seçenekleri değerlendirdiğiniz taktirden kişilerinizi eksiksiz bir şekilde yeni akıllı cihazınıza geçirebilirsiniz. Rehberinizde bulunan kişileri Android akıllı cihazınıza aktarmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. İki farklı yöntem ile rehberinizi yeni telefonunuza aktarmanın yöntemlerine bakalım.

Kişileri Yeni Android Telefonunuza Aktarmak

Genellikle tüm Android akıllı cihazlar, rehberde yer alan kişileri yeni akıllı cihazınızın rehberine aktarmak için senkronize özelliğinden faydalanır. Bu hizmeti de elbette ki Google üzerinden halleder. Cep telefonunuzdan, Google hesabınıza giriş yaptığınız anda senkronize özelliği varsayılan olarak etkin bir hale gelir. Google Play Store hesabınız üzerinden indireceğiniz Google Kişiler uygulamasını akıllı cihazınıza indirerek kişilerinizi uygulamaya senkronize ettiğiniz anda yeni bir cihaza geçiş yaptığınızda uygulama üzerinden tüm kişiler listenize eksiksiz erişim sağlayabilirsiniz. Söz konusu özelliğin açık olduğundan emin olmak adına aşağıda yer alan adımları takip edebilirsiniz. 

- Cep telefonunuzdan ayarlar menüsünü ayıp Hesaplar sekmesine giriş yapın.

- Buradan Google hesabınıza dokunun.

- Google hesabınızda yer alan Hesap Senkronizasyonu seçeneğine dokunun.

-Rehber özelliğinin etkin olup olmadığını kontrol edin. Burada kişilerin senkronizasyonunun açık olması gerekiyor. 

Aktif olup olmadığını kontrol etmek sadece bu kadar kolaydır. Rehberiniz yeni telefonunuza Google hesabınız üzerinden senkronize edilecek ve yeni akıllı cihazınızda aynı hesabı açtığınız anda kişiler yeni Android cihazınıza aktarılmaya başlayacak. Sadece bir kaç adım ile eski telefonunuzda bulunan kişileri yeni telefonunuza aktaracaksınız.

Kişileri yedekleyerek aktarmak

Herhangi bir Google hizmet hesabına sahip değilseniz rehberinizde yer alan tüm kişileri kapsayan .vcf dosyasını yedekleme işlemini yapabilirsiniz. Bu işlemleri yapmak için ilk olarak rehber uygulamasını açın, ardından sol üst kısımda yer alan menü seçeneğine dokunun. Burada yine de Google Kişiler uygulamasının seçeneklerinden faydalanıyoruz. 

 

- Rehberinizden açtığınız menüden Ayarlar kısmına geçiş yapın. 

- .Vcf dosyalarını yeni akıllı cihazınıza aktarmak istediğiniz taktirde USB bellek, PC ya da bulut hizmetinden faydalanarak regberi yeni akıllı cihazınıza geçirebilirsiniz. Dosyaları yeni cep telefonunuza aktardığınızda, Rehber uygulamasını açın ve sol üst kısımda yer alan menü seçeneğine dokunun. 

- Burada izin seçeneği ile karşı karşıya kalacaksınız, İzin Ver diyerek işlemlerinize devam edin. İzin Ver dediğiniz anda Rehber uygulamasının akıllı cihazınızdaki fotoğraf, video ve dosyalara erişim sağlamasına izin verir. 

- Ardından sağ alt kısımda yer alan Kaydet düğmesine dokunun.

- Daha sonra menüden Ayarlar sekmesine geçiş yapın.

- Android cihazınızın Rehber menüsüne gidin.

- Ayarların ara yüzünde İçe Aktar seçeneğine basın

- Yeni açılan pencereden .vcf dosyası ögesine dokunun. 

- Daha önce cihazınızda yer alan .VCF dosyalarına göz atın ve dosyaları açın. 





PAYLAŞ