Yeni amiral gemi Sony Xperia 5 II'nin sızdırılmış özellikleri - Haberler - indir.com

Yeni amiral gemi Sony Xperia 5 II'nin sızdırılmış özellikleri

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-07 19:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Japon teknoloji devi Sony’nin yeni amiral gemisi Xperia 5 Mark 2’nin fiyatı, özellikleri ve tanıtım videosu gibi detaylar ortaya çıktı. Model resmi olarak 17 Eylül tarihinde tanıtılacak. Akıllı telefon dünyasında Sony denildiği zaman akla ilk olarak gelen Xperia ailesi oluyor. Şirket, bu ay içinde düzenleyeceği bir etkinlikte, bu aileye yeni bir üye daha ekleyeceğini belli etti. Sony Xperia Mark 2 olan yeni amiral gemisinin tanıtım etkinliği resmi olarak 17 Eylül tarihinde gerçekleşecek.

Akıllı telefon dünyasının güvenilir kaynaklarından birisi olan Evan Blass, henüz tanıtılmadan telefonun tanıtımı için hazırlanmış olan videoyu ortaya çıkardı. Bu tanıtım videosunun ortaya çıkması ile beraber cihazın birçok özelliği de belli oldu.

Sony yeni telefonu Xperia 8 Lite'ı duyurduSony yeni telefonu Xperia 8 Lite'ı duyurdu

Sony Xperia 5 Mark 2 özellikleri ve detayları

Akıllı telefon devi Sony’nin son dönemde işleri pek istediği gibi gitmiyor. Ancak şimdi yeni amiral gemisi Xperia 5 Mark 2 ile 21:9 en boy oranına sahip 6.1 inç büyüklüğünde FHD+ HDR OLED bir ekrana sahip olacak model ortaya çıktı. Diğer yandan bu amiral gemisi modelinde 120 Hz ekran yenileme oranı da göreceğiz. Ekran haricinde modelde 4000 mAh batarya olacağı gözüküyor. İşlemci gücünü Snapdragon 865 modelinden alacak olan bu telefon, 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı ile beraber kullanıcılara gelecek. İşletim sistemi noktasında Android 10 kullanılacak olan cihazda 3.5 mm kulaklık girişi de bulunacak. Ayrıca cihazın yan tarafında yerleştirilmiş parmak izi tarayıcı sensörü de bulunuyor.

Kamera tarafında F1.7 diyafram değerine sahip 24mm odak uzunluğunda 12 MP değerinde bir ana kamera göreceğiz. 124 derece ultra geniş açılı 12 MP’lik kamera ve 3x yakınlaştırma yapabilen 12 MP’lik bir kamera görülüyor. ToF sensörüne dair ise henüz net bir bilgi yer almıyor.


Dünyada akıllı telefon satışlarının son durumuDünyada akıllı telefon satışlarının son durumu
Sony açıkladı: PC oyuncuları daha fazla PlayStation oyununa erişebilecekSony açıkladı: PC oyuncuları daha fazla PlayStation oyununa erişebilecek

PAYLAŞ