Yeni alacağı güncelleme ile Firefox, güvenlik konusunda çığır açacak - Haberler - indir.com

Yeni alacağı güncelleme ile Firefox, güvenlik konusunda çığır açacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-24 12:50:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

En son yaşanan Facebook veri sızdırma skandalından sonra insanlar sosyal medyalar dahil olmak üzere bütün internet ortamına karşı bir güven sorunu yaşadı. Facebook skandalının arkasından kişi mahremiyeti konusu büyük anlamda önem arz etti. İlk etapta toplanan bu verilerin insanalrın güvenliğini sağlamak için tuttuklarını savunan Facebook yetkilileri, daha sonradan ortaya çıkan veri sızıntısı olayından sonra asıl amaçlarının ne olduğunu öğrenmiş olduk. Kendi geliştirdiği Firefox Quantum özelliği sayesinde tarayıcısına yeni bir soluk kazandıran Mozilla, takip edilme konusunda hassas kullanıcıları için işlevsel bir araç geliştirmenin gururunu yaşıyor.

Kullanıcıların izni olmadan herhan gi bir şekilde veri sızıntısı ya da arşivlemesi söz konusu olmayacak

Mozilla tarafından geliştirilen yeni sistem sayesinde size ait olan hiçbir bilgi herhangi bir nedenden ötürü sizin onayınız olmadığı sürece başka kopyaları ya da dağıtımları söz konusu bile olmayacak. Üstelik tüm bunları tarayıcı çubuğunun hemen yanında olan bir ikon sayesinde ekstra bir çabaya girmeden yapacaksınız. Tüm bu özelliklerinin yanında ekstra olarak kullanıcıların gizlilik konusunda opsiyonlarını geliştirmeye kesin anlamda kafaya koymuş olan Mozilla, spesifik içerik engelleyicisinin yanında derin bir detay olan yetki sistemini de kullanıcının inisifiyatine bırakmış durumda.

Ekim ayında hayata geçmesi planlanıyor

Bu haberi okuyan herkesi heyecanlandıran bu özellik ise Firefox 63 ile beraber sonbahar mevsiminin Ekim ayında kullanıcılar ile buluşmasına hazırlanıyor. Diğer arama motoru olan büyük firmalardan Google Chrome ve Opera gibi şirketler ile rekabetini sürdürmeye devam eden Mozilla, düşündüğü bu planını hayata geçirdiği taktirde rakiplerini geri plana atmayı başaracak gibi duruyor.





PAYLAŞ