Yeni aksesuar Apple AirTag hacklendi - Haberler - indir.com

Yeni aksesuar Apple AirTag hacklendi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-10 13:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Piyasaya çıkalı henüz 10 gün olan Apple’ın yeni takip aksesuarı AirTag bir hacker tarafından hacklendi. Söz konusu bu hack ile AirTag’in nasıl kötüye kullanıldığı ilginç bir çözüm ile ortaya çıkıyor. Ancak bu durumun kullanıcılar için bir risk oluşturduğunu söylememiz yalan olacaktır. Apple’ın bir süredir beklenen aksesuarı AirTag, sadece 10 gün önce piyasaya sürüldü ve şimdiden hacklenmiş durumda olduğu belirtildi. Stacksmashing adlı bir Twitter hesabı tarafından paylaşılan videoya göre AirTag’ler, potansiyel olarak kullanıcıları kimlik avı yada farklı bir işleve sahip web sitelere yönlendirmek için kullanılabiliyor.

Stacksmashing, konu hakkında yayınladığı bir tweet dizisinde saatler süren çalışma sonrasında AirTag’in mikro denetleyicisine erişim sağladığını belirtiyor. Cihaz yazılımlarına ulaşıp istediği değişikliği yapan ve mikro denetleyiciyi tekrardan çalıştırabilen Stacksmashing, NCF adresini değiştirmiş bir AirTag videosu da paylaştı.

Apple AirTag bazı ülkelerde satışa kapatıldıApple AirTag bazı ülkelerde satışa kapatıldı

AirTag aksesuarı hacklendi

Standart bir AirTag’e NFC destekli bir cihaz yakınlaştırıldığında AirTag ürünü found.apple.com adresine yönlendiriliyor. NFC adresi değiştirilen AirTag ise üçüncü taraf bir siteye yönlendirme yapılabiliyor. Bu kapsamda AirTag aracılığı ile kullanıcıları zararlı bir siteye yönlendirmek mümkün oluyor. Bu hack işlemi ile AirTag’ın güvenlik açısında bir risk oluşturduğunu söyleyemeyiz. Öyle ki kullanıcılar için tehlike oluşturması için AirTag’in ele geçirilmesi ve mikro denetleyicisi hacklenmesi gerekiyor.

Apple’ın AirTag cihazı ile değerli eşyalarınızın kaybolmasını önleyebilir ve kaybolma durumlarında yerini kolay bir şekilde bulabilirsiniz.


Apple AirTag'in kafası karışıyorApple AirTag'in kafası karışıyor
Apple AirTag satıştan kaldırıldıApple AirTag satıştan kaldırıldı

PAYLAŞ