Yeni akıllı giysiler ile ütü ve yıkamaya son! - Haberler - indir.com

Yeni akıllı giysiler ile ütü ve yıkamaya son!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-28 14:40:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Bilim insanları, yeni bir fiber keşfettiler. Bu keşfedilen fiber ile yakın gelecekte giysilerin de akıllısı piyasaya sürülebilir. Ayrıca Yeni akıllı giysiler ile ütü ve yıkamaya son verilecek. İşte yeni akıllı giysiler!

Türk Bilim insanları kalp krizini önceden tespit etmenin yolunu buldu

Alphabet X'e yenilenebilir enerji kaynakları için ne kadar yatırım yapıldı?Alphabet X'e yenilenebilir enerji kaynakları için ne kadar yatırım yapıldı?

Yeni akıllı giysiler ile ütü ve yıkamaya son!

2017 yılı içerisinde sosyal medya dünyasında viral olan ışıklı kıyafetler, yakın gelecekte görebileceğimiz kıyafetlerin demosu gibiydi. Parlayan, ışık saçan kıyafetler görmeyi bekliyoruz fakat bilim insanları bu süreci çok daha işlevsel hale getirmek istiyor. Bilim insanları yeni dönemde katlama izinin belli olmadığı, kir tutmayan ve hiçbir şekilde ütüye ihtiyaç duymayan giysiler üretmeyi planlıyor. İşte bu noktada işin içine tekstil sektörü ve bu giysiler içerisinde kullanılacak olan kumaş giriyor.

Çin Nanjing Posta ve Telekomünikasyon Üniversitesi içerisinde çalışma yapan araştırmacılar, şu anda mevcut olan kumaşlardan daha rahat, çok daha dayanıklı ve akıllı tekstil ürünleri üretebilecek özel fiber malzemeyi ürettiler. Bakır fiberin yanı sıra kırılmaya ve aşınmaya dayanıklı gümüş fiber kullanarak tasarlanmış olan materyal ile hem vücut ısısını ideal bir seviyede tutacak hem de kirden ve kırışıklıktan koruyacak. Akıllı projeler ile daha öne çok kez söylenen fakat ciddi ciddi yapılmayan bu alanda fazla ileri gidilmiyor. Çünkü bu alanda o kadar da büyük bir ihtiyaç yok. Ancak bu son çalışmalar ile birlikte yakın dönemde çok daha önemli gelişmeler olabilir.

Yeni üretilecek olan akıllı giysiler sayesinde birçok ev işinden kurtulabiliriz. Çünkü bu giysiler ütüye gerek duymayacak. Özel olarak üretilmiş olan fiber malzeme ile kırışıklık ve kir önlenecek. Hatta bu giysiler üretilmesi ütü ve çamaşır makinesi gibi su ve elektrik harcayan ev eşyalarını kullanma oranımızı büyük bir oranda düşürecektir. Bu sayede faturalardan biraz da olsa tasarruf edebiliriz. Fakat şu anda prototip olarak sadece bu malzemeye ait fotoğraf yayınladılar. Yakın zaman içerisinde akıllı kıyafetleri sadece bilim-kurgu filmlerinde değil hayatımızın içerisinde görebiliriz.

Henüz çalışmaların devam ettiği bu akıllı kıyafetlerin tasarımını çok daha öncesinde görmüştük fakat işlevsel değillerdi. Örneğin; 2017 yılında sosyal medyada parıldayan, ışık saçan kıyafetler yapılmıştı. Fakat bunlar sadece gösteri amaçlıydı.


Nike, bilim kurgu filmlerinden çıkmış ayakkabılarını 2019 yılında satışa çıkarıyor!Nike, bilim kurgu filmlerinden çıkmış ayakkabılarını 2019 yılında satışa çıkarıyor!
Bilişsel bilişim hakkında neler biliyoruz?Bilişsel bilişim hakkında neler biliyoruz?
Huawei P30 ve P30 Pro modelleri çok daha fazla arka kameraya sahip olabilirHuawei P30 ve P30 Pro modelleri çok daha fazla arka kameraya sahip olabilir

PAYLAŞ